Prisregn på Roskilde Universitet

Roskilde Universitet har uddelt priser og doktorgrader i forbindelse med universitetets årsfest. Blandt andet en ny Forskningsformidlingspris, som gik til professor Jacob Torfing.

Nikita Selvig

Traditionen tro blev der uddelt priser og doktorgrader, da Roskilde Universitet afholdt årsfest fredag.

Professor Jacob Torfing modtog som den første nogensinde Forskningsformidlingsprisen, der gives til en forsker eller forskningsgruppe, der har "udmærket sig ved levende og kreativ forskningsformidling til en bred modtagergruppe." 

"Jacob har arbejdet systematisk med at formidle og kommunikere forskningsresultater om innovation, styring og ledelse på en særlig målrettet og utraditionel måde. Jacob rejser land og rige rundt og rammer med succes medier, borgere, beslutningstagere med foredrag, workshops, udvikling af kurser, deltagerinddragende teater og læringsspil," sagde prorektor Peter Kjær om prismodtageren.

Blandt de øvrige prismodtagere var lektor Luise Li Langergaard, som modtog Danske Banks pris for Social Innovation og Social Entreprenørskab, mens lektor Bjørn Laursen modtog RUCinnovationsprisen.

Endelig udnævnte Roskilde Universitet tre nye æresdoktorer. De tre æresdoktorer er professor og direktør Mimi Sheller fra Center for Mobilities Research and Policy ved Drexel University, professor Christiane Alba-Simionesco, leder af Laboratoire Léon Brillouin i Saclay, Frankrig, og professor Fabrizio Crisafulli fra Accademia di Belle Arte di Roma. 

0:000:00