Det nye sort: Missiler, missiler, missiler

Her gik I, kære læsere, sikkert og troede, at fidgetspinnere, Nokia 3310 og brun var det nye sort. Men nej. Det er missiler og arrangementer om missiler - det samme sted med nogenlunde de samme mennesker som oplægsholdere og deltagere.

Som omtalt tidligere, så afholder Atlantsammenslutningen i morgen et arrangement om NATO’s missilforsvar og hvilken strategisk effekt Danmark vil opnå ved at deltage. Det løber af stablen i det store Auditorium på Forsvarsakademiet på Svanemøllen Kaserne og blandt oplægsholderne er orlogskaptajn Peter Sønderkjøge-Hansen fra Center for Maritime Operationer og Teknologi på Forsvarsakademiet. Meget naturligt, da han nok er en af dem herhjemme, der ved mest om det her. Arrangementet er det andet i Atlantsammenslutningens lille temarække om NATO BMD. Ved det første var Peter Sønderkjøge-Hansen også en af oplægsholderne.

Fem dage senere, onsdag den 7. juni, afholder Center for Militære Studier en heldagskonference under overskriften "Dansk forsvar i en brydningstid". Missilforsvaret står ikke direkte nævnt i programmet, men mon ikke det bliver nævnt, når der eksempelvis skal diskuteres "Hvad bør Danmark bidrage med – hvor skal vi lægge tyngde, og hvad skal vi prioritere?" og når der skal tales om "Hvad er de centrale udfordringer i forhold til forsvarets materiel, og hvilke konsekvenser og løsninger tegner der sig – både nu og i fremtiden?"

Login