Ambassadør trækker trussel om atomangreb tilbage

Den russiske ambassadør til Danmark, Mikhail Vanin, kom i 2015 med en opsigtsvækkende trussel, der relaterede sig til Danmarks mulige deltagelse i NATO’s ballistiske missilforsvar.

»Jeg tror ikke, at danskerne helt forstår konsekvenserne af, hvad der sker, hvis Danmark tilslutter sig det amerikansk-styrede missilforsvar. Sker det, bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler. Danmark vil blive en del af truslen mod Rusland. Det vil blive mindre fredeligt, og forholdet til Rusland vil tage skade. Det er naturligvis jeres beslutning – jeg vil blot minde jer om, at I vil miste både penge og sikkerhed. Samtidig råder Rusland over missiler, som garanteret kan gennemtrænge det fremtidige globale missilforsvarssystem,« skrev ambassadør Mikhail Vanin i et læserbrev i Berlingske.

Truslen kom på trods af at Danmark også flere gange har slået fast, at NATO’s missilforsvar ikke rettet mod Rusland.

Login

 • Anmeld

  Anders Eriksen

  Kære ambassadør Mikhail Vanin:

  Det er svært at putte "trolden" tilbage i æsken, når den først er sluppet ud...
  Jeg tror, og håber danskerne forholder sig til det de ser der sker i Rusland, og naboerne, og reagerer derefter - - Beklager
  Med venlig hilsen
  Anders Eriksen

 • Anmeld

  Nicolai

  Hvad hjernen er fyldt med, flyder munden over med.
  Når det så er sagt er det mindste lige så vigtigt at kigge på Russernes adfærd, hvis ikke vigtigere. F. Eks. Annektering af andre staters territorium, jævnligt krænkelse af andre staters luftrum, og hacking /spionage af andre staters offentlige institutioner.

 • Anmeld

  birds

  It’s truly very complicated in this busy life to listen news on TV, therefore I only use internet for that purpose,
  and take the latest information.

 • Anmeld

  Christian Beier

  Rusland er altid fuld af fup.

  Det han sagde dengang passer stadig.
  Og Danmark og resten af NATO er stadig et mål for kernevåben, og har været det lige siden Sovjet/Rusland havde mulighed for at anvende dem i større stil.

  Folk der tror at vi ikke er mål lever i en drøm.

  Hvad sådan et bæst så laver på Bornholm aner jeg ikke, for mig svare han vel til at have besøg af Cecil_von_Renthe-Fink.

  Og at man sågar bare lader snakken gå om det, Danmark burde for længst have sagt nej.

  Vedr. Kernevåben var man i Rusland i 1995 meget overbevist om at man var under angreb, og var reelt klar til at angribe.
  Mon man skulle til at rette alle mål til, næppe.