Det nordkoreanske udstillingsvindue

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som i disse tider desværre kommer til sin ret. For vi kan vist alle blive enige om, at Nordkoreas gentagne testaffyringer af missiler i retning mod Japan og senest angiveligt en prøvesprængning af en brintbombe, er temmeligt foruroligende.

Et par ting er det dog godt for - hvis vi skal være kyniske. For det første bliver F-35 allerede nu trukket af stalden og vist frem i luftrummet over Den koreanske halvø, som et "show of force". "Se hvad vi har fået af nyt "stealthy" isenkram, som sammen med vores øvrige arsenal vil kunne udslette jer på få timer," er det klare signal fra USA.

F-35B’ere fra US Marine Corps er allerede i Japan og der tales om at deployere F-35A’ere fra US Air Force allerede i år - når de har fået den Block 3F-software installeret, som gør dem fuldt ud kampklare og i stand til operere i hele "the flight envelope" samt medbringe og bruge alle typer af våben - monteret både indvendigt og udvendigt.

Login