Danske muligheder i nyt globalt F-35 support setup?

Joint Program Office (JPO), som er det fælles programkontor for F-35 projektet, kører lige nu en række udbudsprocesser, hvor virksomheder fra partnerlandene i projektet kan byde på at skulle stå for at producere, levere og løbende vedligeholde specifikke reservedele til alle F-35 fly, som indgår i det såkaldte "global support system", som JPO er ved at etablere.

En række virksomheder hovedsageligt i Storbritannien og Australien har fået tildelt kontrakter på nogle af de største komponenter, men der er stadig mange ting tilbage og gode muligheder for danske virksomheder for at blive "product support provider". Det forklarede repræsentanter for Lockheed Martin, da nytkampfly.dk fornylig mødte dem på et hotel i København.

De nævnte konkret printkort-producenten Predana, som Lockheed Martin lige nu arbejder tæt sammen med for at sikre, at Predana kommer op på det nødvendige certificeringsniveau. Det sker blandt andet gennem et projekt, som er en del af den modkøbsforpligtelse, som Lockheed Martin blev pålagt, da Danmark i 2012 valgte at købe ni MH-60R Seahawk-helikoptere.

Login