Forkerte oplysninger om godkendelse af glucosamin fra Pharma Nord

Tina Møller
Dokumentation
Ifølge et telegram, udsendt af Ritzau den 7. marts 2003, indsendte Pharma Nord den 18. december 2002 en ansøgning til Lægemiddelstyrelsen om godkendelse af det meget omtalte stof glucosamin. Glucosamin kan angiveligt anvendes i forbindelse med behandling af slidgigt.

Oplysningen er ikke korrekt. Lægemiddelstyrelsen har ikke modtaget nogen ansøgninger om godkendelse af glucosamin, heller ikke fra Pharma Nord.

I et brev af 18. december 2002 spurgte Pharma Nord bl.a. om, hvorvidt det ville være muligt at ansøge om godkendelse af glucosamin på grundlag af såkaldt bibliografisk dokumentation. Det vil sige på basis af eksisterende litteratur og uden forudgående kliniske forsøg på mennesker.

Brevet fra Pharma Nord var ikke vedlagt nogen form for dokumentation og levede på ingen måde op til de krav, der stilles til en ansøgning om godkendelse af et lægemiddel. Disse krav, der er specificeret i bekendtgørelse om markedsføringstilladelse til lægemidler, er Pharma Nord udmærket bekendt med.

Der var efterfølgende løbende telefonisk kontakt mellem Pharma Nord og Lægemiddelstyrelsen om kravene til ansøgningen. Virksomheden har med andre ord hele tiden været klar over, at de nødvendige dokumenter endnu ikke er blevet fremsendt til Lægemiddelstyrelsen.

Det fremgår yderligere af Ritzaus telegram, at Pharma Nord har en anden ansøgning liggende i Lægemiddelstyrelsen, hvor "sagsbehandlingen foreløbig (har) varet … fire … år". Dette er heller ikke korrekt. Ansøgningen blev endeligt afslået den 8. juli 2002.

Yderligere information:

Kontorchef Per Helboe
Tlf: 44 88 92 75
E-mail: [email protected]

Chefkonsulent Karsten Jørgensen
Tlf: 44 88 96 15 eller 22 16 24 98
E-mail: [email protected]


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00