Tyskland ser på andre end blot F-35 som Tornado-afløser

[caption id="attachment_9965" align="alignright" width="300"] Tysk Tornado-kampfly. Foto: Philipp Hayer / Wikimedia Commons.[/caption]Tyskland er stille og roligt begyndt at forhøre sig hos de forskellige kampflyproducenter i den vestlige verden, om hvad de hver især har på hylderne, som kunne afløse tyskernes aldrende Tornado-fly.

Som vi har været inde på tidligere, så havde repræsentanter for det tyske forsvarsministerium og det tyske flyvevåben et møde med Lockheed Martin under dette års Paris Airshow. Her fik de en fortrolig briefing om nogle af ting F-35’eren har at byde på.

F-35’eren ville være et oplagt valg som Tornado-afløser, da begge fly er i stand til at medbringe de B-61 strategiske atombomber, som USA stadig har liggende på lager seks forskellige steder i Europa. Og som blandt andet hollandske og belgiske F-16 fly samt tyske og britiske Tornado’er er i stand til at medbringe. Det kan Eurofighter, Rafale, Gripen og Super Hornet fly ikke.

Login

 • Anmeld

  E. Petersen

  Det bliver ikke de første mange år Grækenland kigger på Nye fly

  USA har lige belsuttet(oplyst i går) at godkende salg af Opgraderingskit til alle Grækenlands F-16 til F-16V som f.eks Taiwan også gør.

  http://www.thedrive.com/the-war-zone/15233/greece-plans-to-spend-billions-upgrading-its-f-16-fighter-jet-fleet


  Og med den græske økonomi i mente sker der nok ikke så meget mere.

 • Anmeld

  KimE

  "SAAB at trække sig fra den belgiske konkurrence, og man kan ikke udelukke at de gør det samme i Finland, hvis de vurderer, at chancerne for en sejr er minimale."

  SAAB drog sig ur Belgien för att det inte är lagligt för företag att stödja en krigsoperation som inte den svenska regeringen gått med på. Det lär knappast vara aktuellt för Finland.

  De Tyska flygreglerna stipulerar två motoriga plan så då borde FA18e ligga bra till. Men reglerna kan ju ändras eller att de väljer att certifiera EF för B61.

 • Anmeld

  Thomas Larsen

  Var der ikke tale om af Tyskland og Frankrig ville udvikle et nyt fly i fællesskab? Det ville være interessant at få status at vide, samt hvordan projektet kommer ind i billedet m.h. den tyske konkurrence - man skal nok ikke afvise tanken om et vist muligt niveau af protektionisme fra den tyske regerings side.

 • Anmeld

  KimE

  "Var der ikke tale om af Tyskland og Frankrig ville udvikle et nyt fly i fællesskab? Det ville være interessant at få status at vide, samt hvordan projektet kommer ind i billedet m.h. den tyske konkurrence"

  De plan Tyskarna kikar på nu är en ersättare för Tornado och EF tranche 1, det nya flygplansprojektet kommer inte att få fram några plan på 10-15år.

 • Anmeld

  Bjørn

  Billeder og specifikationer af Airbus udkast til en tornadoavløser

  https://www.youtube.com/watch?v=rykqBckvz3E

 • Anmeld

  Bjørn

  Og så er spørgsmålet; Hvad ødelagde den israelske F-35? Var det et syrisk s-200, som syrerne hævder traf en israelsk jager, eller var det en fugl, som Israel selv hævder?

 • Anmeld

  Bjørn

  Og så er spørgsmålet; Hvad ødelagde den israelske F-35? Var det et syrisk s-200, som syrerne hævder traf en israelsk jager, eller var det en fugl, som Israel selv hævder?

  https://www.youtube.com/watch?v=fvrGfOVUm1I

 • Anmeld

  Lars Duelund

  Hej vad angår den finske konkurrence, så er de er jo den joker at finnerne har den sammes strategi som svenskerne, med at flytte rundt med deres fly og alt ground personel plus udstyr. Det kunne nok favoriserer gripen, da den jo gør der samme i Sverige eller F18SH, da de går det med forgængeren og som flåde fly er det nok nemmere at bruge på den måde. Så alt i alt vil jeg tro at den finske nok er den mest åbene konkurrence pt.

 • Anmeld

  Halken

  Køber briterne flere F35 end dem de skal bruge til deres hangarskibe? F36B er ikke særligt god som bomb truck, da alt VSTOL udstyret tager en del vægt og plads.

  Det er en skam at Tornadoen skal på pension. Det er den kolde krigs typiske jagerfly og dermed en epoke der stopper med det.

  F35 kan lige så let bringes til at lande og lette fra vejbaner. Det som er spørgsmålet er antal kontra effektivitet. Man kan få 1,5-2 gange så mange Gripen som F35 for pengene. Men F35 har en kill ratio på måske 15:1 imod 4 gen fly. Hvordan får man mest afskrækkelse for pengene? Desuden skal man tage med i kalkylen at Finland kan dækkes af S400, så mon ikke at finnerne nærstuderer de konfidentielle briefinger om hvordan at henholdsvis Gripen og F35 klarer sig imod S400. Finland bliver interessant at følge.

 • Anmeld

  KimE

  "Finland kan dækkes af S400"

  Det finns orsaker till att Finnarna övar på att omgruppera till Sverige.