Debat

TV2 - Kulturpolitikkens Arriva

Koncentrat af Politikens Leder, 17/3-03 om privatiseringen af TV2.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Stærke advarsler mod privatisering af TV 2. Det var indholdet af det åbne brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen, som seks tidligere bestyrelsesformænd og direktører for stationen i går offentliggjorde. Gør det mon indtryk? Er regeringen endnu i en position, hvor den kan og tør lytte til sagkundskaben? Man kan stadig håbe. Der er tale om den største og mest afgørende kulturpolitiske sag, regeringen kommer til at tage stilling til i mange år.

Danmarks mest populære tv-kanal påvirker vores verdensbillede, vores omgangsformer, vores vaner og demokratiopfattelse på afgørende vis hver eneste dag året rundt. Der burde ikke sjakres letsindigt med kvaliteten af sådan et (endnu) offentligt kulturgode.

Men det er netop, hvad kulturminister Brian Mikkelsen gør: sjakrer letsindigt. Ikke et eneste fagligt funderet mediemenneske har hidtil været involveret i den blinde proces frem mod privatisering. Det 'saglige' grundlag består i to rapporter fra henholdsvis et revisionsfirma og en bank med vidtløftige forestillinger om, hvordan der kan tjenes penge på tv-produktion. Forestillinger funderet i den blå luft.(...)

Privatiseringen af TV 2 bliver kulturpolitikkens Arriva. En unødvendig, men forudsigelig skandale uden anden begrundelse end privatisering for privatiseringens skyld. Man kan ikke engang tale om en særlig borgerlig eller liberal ideologi, for stik imod den slags genetablerer man jo Danmarks Radios monopol på at levere licensbetalt public service, idet man afskaffer den sunde konkurrence mellem TV 2 og DR, som den borgerlige Schlüterregering sikrede i 1988.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00