Mellemøsten & Marta i marts

Altinget.dks EU-korrespondent fik forårsfornemmelser under marts-samlingen i Strasbourg - men kun indtil han satte tankerne i sving om den såkaldte Marta Andresen-sag, som han mener Kommissionen bør gå på.
Peter von Kohl

Det udvalg, der er sat til at vogte gæssene, har for mange ræve i egne rækker. I budgetkontrol-udvalget sidder parlamentarikere, der kom fra stillinger i EU-Kommissionen, og som – og nu kommer det værste – ifølge særdeles velunderrettede kilder inden for EU-systemet har lovning på at kunne vende tilbage til Kommissionen, når deres politiske gerning en dag er overstået.

Altinget.dk
Klumme
Det er altid en ganske særlig fornemmelse at være i Strasbourg, når marts-samlingen i EU-Parlamentet finder sted. Så er luften nemlig ladet med forår.

Og det normale er, at alle i den parlamentariske sammenhæng er ved godt mod og i godt humør. For byen er en af Europas smukkeste, og velsignet med flere broer end Venedig. Så der er altid noget eller nogen, der kan gå over…

Men ikke denne gang. Irak spøgte på gangene. Og de er mange og lange.

Jo, der blev forresten også talt budgettet for næste år. Og der blev talt om at give EU-Kommissionen en over snuden – på pænere dansk hedder det: give den en ’næse’. Men meningen er den samme. Egentlig burde den tvinges til at gå af. Ikke næsen, men Kommissionen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00