Folketinget strammer op efter overfald

Efter overfaldet på statsministeren og udenrigsminister i gårstrammes der nu op på sikkerhedsreglerne på Christiansborg.
Tina Møller
To af de tre aktivister kastede maling på statsministeren og udenrigsminister Per Stig Møller, da de forlod et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn om den danske militærindsats i Irak. En tredje aktivist blev anholdt på tilhørerpladserne.

Det skal ikke kunne lade sig gøre fremover. Ifølge Folketingets nyvalgte formand Christian Mejdahl (V) vil reglerne blive indskærpet over for partierne og de øvrige, der har sin faste gang på Christiansborg.

»Når procedurer ikke følges generelt, så må vi melde ud, og gruppeformændene har i dag erklæret, at de er indforstået med, at formanden indskærper, at gæster skal følges ind og ud«, sagde Folketingets direktør Henrik Tvarnø efter et møde, som han og Christian Mejdahl holdt med gruppeformændene tirsdag eftermiddag.

Ifølge Folketingets direktør Henrik Tvarnø kom to af aktivisterne ved 13-tiden tirsdag igennem adgangskontrollen på Christiansborg ved at henvende sig som gæster til Pernille Rosenkrantz-Theil. De var ikke anmeldt på forhånd, og de blev derfor hentet af en medarbejder fra Enhedslisten, der lod dem vente i Enhedslistens lokaler. Lidt efter gik personerne mod udgangen, og sekretæren gik ud fra, at de var ved at forlade Christiansborg.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00