F-35 partnere vil have mere kontrol med egne data

Flere partnerlande i F-35 projektet frygter, at indsamlingen af data om alle flyene kan krænke landenes suverænitet. De er derfor igang med at se på hvordan man kan filtrere de oplysninger, som sendes fra landenes F-35 fly til en central database hos Lockheed Martin i USA. Det er oplysninger om flyenes tilstand, træningsmissioner og "flight logs", som efter planen skal samles i Fort Worth, Texas hos F-35 producenten.

På papiret en fin tanke, at man på den måde kan monitorere sundhedstilstanden på alle F-35 fly verden over gennem de informationer, som man får fra flyenes “Autonomic Logistics Information System” (ALIS). Det er også med til at styre hvor komponenter fra den pælles pulje af reservedele skal sendes hen og hvornår de skal afsted.

Lande som Australien, Italien og Norge er dog ikke helt trygge ved at alle deres data bare ryger direkte videre til Lockheed Martins server. De mener det kan krænke deres suverænitet. De er derfor ved at få udviklet deres egne filtre, som tilbageholder en række informationer, som landene ikke ønsker at dele med andre. Landenes helt egne fortrolige informationer.

Login

  • Anmeld

    Jeps

    Håber de har godt styr på transmissionsikkerheden i ALIS, når vi nu kaster hovedparten af Europas æg i den kurv. Skælver ved tankerne om et cyberangreb her.