Beslutningsforslag: Kampflykøb i mindre portioner

Tirsdag fremsatte folketingsmedlemmer fra Enhedslisten, Alternativet og SF et beslutningsforslag, som pålægger forsvarsministeren at trække aktstykke 31 om køb af nye kampfly tilbage fra Finansudvalget. Et aktstykke, som er på udvalgets dagsorden på torsdag. Med Finansudvalgets godkendelse af aktstykket ville kampflyindkøbet have fået den endelige politiske godkendelse, de knap 16,4 mia. kroner ville være blevet bevilget og de endelige kontrakter kunne underskrives. Men sådan mener seks medlemmer fra de tre partier ikke, at det skal foregå. Og da en af forslagsstillerne er medlem af Finansudvalget, så bliver udvalgets behandling af aktstykket sat i bero.

De seks folketingsmedlemmer Eva Flyvholm (EL), Pelle Dragsted (EL), Josephine Fock (Alt.), Rasmus Nordqvist (Alt.), Holger K. Nielsen (SF) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) mener der er så store usikkerhed forbundet med kampflyenes pris og samlede levetidsomkostninger, at man bør standse op og få usikkerhederne klarlagt inden man går videre. Og gerne gå videre i etaper ved at indkøbe mindre portioner af kampfly ad gangen, i stedet for alle 27 på én gang.

De skriver:

Login

 • Anmeld

  Heine Pedersen

  Som skatteyder kan jeg kun sige, tak for det.

 • Anmeld

  Ph

  Heine Pedersen

  Satens udgifter overstiger 1000 milliader kroner årligt. De tre partier, som du hylder som "skatteyder", står bestemt ikke for en linje der går på at spare på statens penge - trærtimod ville de uddele meget mere om de havde magten...langt langt mere end prisen på F35! Og efter al deres gavmildhed ville der næppe være noget tilbage til forsvar...

  Med købet af F35 sikrer DK sig at vores NATO partnere regner os som et fuldgyldigt medlem af klubben. Lande som dybest set sikrer os vores selvstændighed.

  I det lys er prisen for F35 meget rimelig - eller mener du i virkeligheden at DK slet ikke skal bidrage til at opretholde sin selvstændighed?

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Hvad blev resultatet af Folketingets Afstemning under første behandling vedr. indkøb af F-35, den 5 dec. 2017?

  Hvornår skal indkøbet behandles anden gang i Folketinget?

 • Anmeld

  buy Mu Legend Zen

  Too bad we have to return them .