Hurtig ekspedition af beslutningsforslag - og et samråd oven i hatten

Der er lagt op til en hurtig proces, når Folketinget og ikke mindst tingets forsvarsudvalg skal behandle det beslutningsforslag om at trække aktstykket vedrørerende kampflyindkøbet tilbage, som Enhedslisten, Alternativet og SF fremsatte i tirsdags. Det står klart efter at forsvarsudvalget på sit møde torsdag eftermiddag blev enige om en køreplan for behandlingen af forslaget.

Som omtalt i tirsdags, så lå det fra starten fast, at forslaget kommer til 1. behandling i folketingssalen på tirsdag ved mødet fra kl. 13 og frem. Forsvarsudvalget besluttede så i dag at der er frist samme dag for at stille spørgsmål til beslutningsforslaget. Næste dag skal de være besvaret og torsdag den 7. december skal beslutningsforslaget diskuteres på et møde i forsvarsudvalget, ligesom der skal afgives en betænkning. Det er en opsummering af debatten i udvalget og de forskellige partiers positioner.

Herefter skal forslaget tilbage til folketingssalen til 2. behandling. Hvor lovforslag kræver tre behandlinger, så skal beslutningsforslag kun gennem to behandlinger i salen. Der er ikke sat dato for 2. behandlingen i salen. Hvis ikke det bliver allerede fredag den 8. december, så bliver det nok tirsdag eller onsdag i ugen efter (mandag er mødefri dag i landets parlament, red.). På den måde kan aktstykket nå at komme med på Finansudvalgets møde torsdag den 14. december. Det sidste ordinære møde i år.

Login