Holland har måske ikke råd til de tre sidste F-35 fly

Som det ser ud lige nu, så har Holland ikke råd til at betale for de sidste tre af de 37 F-35 kampfly, som landet er i gang med at modtage. Det er beskeden fra statssekretær for forsvar, Barbara Visser, til Tweete Kammer, som er underhuset i det hollandske parlament.

Det er den høje dollarkurs overfor Euroen, der betyder, at det beløb, der samlet er blevet bevilget til indkøb af de 37 kampfly, ikke rækker til at kunne betale for de sidste tre fly.

Barbara Visser understreger, at intet er afgjort endnu. Det er bare sådan det ser ud lige nu med den aktuelle dollarkurs. Først når ordren på de tre fly skal afgives i 2019 vil det vise sig, om der bliver råd til flyene.

Login

 • Anmeld

  Heine Pedersen

  Jeg syntes osse vi bør skrotte tre F-35, så vi kun får 24 stk..

  De sparede penge bør så bruges på anden ’air-power’.

  Jeg kan fx. rigtig godt lide Textron’s Skorpion. Den kan fint løse nogen af de opgaver som F-16 varetager idag. Den kun osse fint supplementer Challenger oppe på Grønland.

  Og så er der mangel på TTT helikoptere. Nogen mere kapable droner er osse ønskværdigt..

 • Anmeld

  Niels Ibsen

  Var det ikke en ide at Danmark bød på de 3 fly ? Der ville naturligvis være nogle praktiske udfordringer mht besætninger, vedligehold osv, men så kunne vi mindske det spænd hvor vi ikke kan deltage i internationale operationer og ende med 30 fly istedet for 27. Noget som ville øge robustheden betragteligt og noget bl.a De Konservative utvivlsomt ville bifalde.

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Man kan jo sige at både Holland og Norge kunne have ventet med at bestille til der var fuld produktion, så ville de få en mindre regning totalt set - sådan som jeg ser det.

 • Anmeld

  Svend-Erik Hansen

  Og dollarkursen er den laveste i næsten tre år...

 • Anmeld

  Schmidt

  Man må håbe, det er et godt fly, eftersom alle Nato lande skære i antallet af fly. Har de ikke brug for flere eller har de ikke råd til flere.
  Men hvis det er det super fly, mange mener. Så kan alle jo bare skære 50%.

 • Anmeld

  E. Petersen

  Holland købte/byggede i sin tid 213 F-16 som skulle erstattes med 85 F-35 der så endte på 37 og måske på 34.

  Det er en 1/6 !.

 • Anmeld

  E. Petersen

  Og nu ser det ud til at Rusland endnu en gang har skubbet indfasning af SU-57 i et større antal til efter 2027 dvs. en forsinkelse på 11 år i forhold til planen

  Så har forsinkelsen i den grad overhalet F-35 projektet der pt ligger på ca. 7 år.

  http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russias-new-su-57-stealth-fighter-s-500-air-defense-system-23383

  Der er efterhånden en rød tråd der siger at alle de fantastiske våbenprogrammer Rusland flasher til højre og venstre med - skal først produceres efter 2027.