Weibel lander Danmarks første store Lockheed-ordre efter valget af F-35

[caption id="attachment_10520" align="alignright" width="300"] En af Weibels MFTR-2100 radarer. Foto: Weibel.[/caption]Den danske radarproducent Weibel Scientific har vundet sin hidtil største kontrakt til det amerikanske forsvar i samarbejde med den amerikanske virksomhed Lockheed Martin. Kontrakten på levering af tre radarer til et trecifret millionbeløb er tildels blevet en realitet som følge af det tætte samarbejde med dansk forsvarsindustri, som Lockheed Martin indledte sidste år efter Danmarks valg af F-35 kampflyet, som Lockheed Martin producerer.

Med massiv politisk opbakning i ryggen har dansk forsvarsindustri ihærdigt forsøgt at få foden indenfor hos Lockheed Martin siden typevalget i juni sidste år. For selvom købet af F-35 ikke er omfattet af de normale forpligtelser om modkøb, så har Lockheed Martin indvilget i at forsøge at finde så mange opgaver til danske virksomheder som muligt. Kontrakten mellem Lockheed Martin og Weibel, som underskrives onsdag formiddag, er det første store resultat af det arbejde og den første store kontrakt direkte mellem Lockheed Martin og dansk forsvarsindustri efter valget af F-35.

I kampflyprogrammet glæder man sig over at Lockheed Martin ønsker at samarbejde med danske virksomheder – selvom de ikke er juridisk forpligtede til det.

Login