10 år med kampfly!

Redaktøren havde skrevet 2-3 indlæg i årene op til, men her på redaktionen betragter vi den 28. december som sitets fødselsdag og i år fylder vi rundt. For præcis 10 år siden skrev redaktøren nemlig på sin daværende personlige blog:

”I det nye år vil jeg forsøge at gøre en undtagelse og stille radaren ind på det køb i 30-40 milliarders klassen af nye jagerfly, som rykker nærmere og nærmere for vores lille nation. For det er bestemt en sag, der kommer til at trække overskrifter og skabe debat i det kommende år frem mod den endelige beslutning i foråret 2009. Og som sagtens kunne bære at have sin egen weblog. Jeg vil dog nøjes med at parkere indlæggene under label’en “jagerfly."

Beslutningen kom som bekendt ikke i foråret 2009 - men først syv år senere i juni 2016. Og det er kun to uger siden at kampflyanskaffelsen fik den endelige godkendelse i Folketingets finansudvalg. I mellemtiden har redaktøren utrætteligt rejst land og rige rundt som "skatteydernes repræsentant" i et forsøg på at gøre os alle sammen lidt klogere på hvad det var for nogle fly vi var ved at købe. Og nogle var jo nødt til at gøre det. For andre danske medier har haft svært ved at følge kampflyanskaffelsen kontinuerligt - men har i stedet skrevet ofte sensationsprægede enkelthistorier eller har fokuseret meget på hele lobbyindsatsen. Selvom indkøbet kun endte på i første omgang 16,4 mia. kroner, så er det stadig rigtig mange af mine og dine skattekroner. Nu har jeg gjort hvad jeg kunne, beslutningen er truffet og pengene er bevilget.

Login

 • Anmeld

  Raabjerg

  Pyhaaa, var sq lige ved at blive bange, jeg elsker NytKampfly.dk og skal ind dagligt for at se om der er noget nyt og gerne havde mit fix.
  Jeg elsker den seriøsest som siden er og den store viden siden har, det er spændene at kunne følge med i processen angående Fly og materialeanskaffelsen.

  Tak for godt arbejde og jeg glæder mig til at tage 10år mere med jer.

 • Anmeld

  SEP

  Hej Andreas, jeg synes at du har gjort det særdeles godt og har været med til at sikre en fornuftig debat om kampfly projektet men også andre særdeles vigtige anskaffelsesprojekter. Jeg savner dog at du nu vor F-35 projektet er en realitet prøver at se tilbage på hvad der skete i perioden 1994- nu hvor Danmark af forligspartnere via et projektkontor i erhvervsstyrelsen blev" informed partner i JSF projektet". Hans Hækkerup gjorde en stor indsats for at få den radikale forsvarsorfører- Jørgen Estrup- til at støtte projektet som jo dengang endte med at blive et "INDUSTRIPROJEKT". Den historie og frem til ca 2004 hvor projektet blev et forsvarsprojekt ville være god oplysning til danske vælgere.

 • Anmeld

  Jesper

  Hej Andreas
  Uanset hvad der sker vil jeg gerne sige tak for din indsats.
  Du har i den grad været med til at give indsigt.
  Men indtil du en dag lukker siden kigger jeg nok ind en gang om måneden.