Influenzavaccination

Tina Møller
Dokumentation
Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen har for at øge incitamentet til at tilbyde vaccination til de personer, som ikke selv er i stand til at komme til lægen eller til at møde op til de gratis vaccinationsarrangementer, besluttet, at sætte betalingen op fra 210 kr. til 275 kr. i de tilfælde, hvor vaccination af helbredsmæssige årsager er foretaget i den vaccineredes eget hjem, bortset fra plejehjem, beskyttede boliger, ældreboliger og plejeboliger.

Det 2-årige tilbud om gratis influenzavaccination til alle over 65 år, var en del af sidste års finanslovforlig mellem Dansk Folkeparti og regeringen.

Resultatet af det første år med gratis tilbud til alle over 65 år viser, at 30% af landets borgere over 65 år – godt 237.000 personer - har taget imod det gratis tilbud. Heraf har de immobile i eget hjem, bortset fra plejehjem, beskyttede boliger, ældreboliger og plejeboliger udgjort 5 % – godt 11.000 personer. I Københavns Kommune, hvor kommunen for 7. år i træk har tilbudt gratis influenzavaccination til kommunens ældre borgere, har tilslutningen været på 60%.

Lars Løkke Rasmussen siger:

”Jeg er godt tilfreds med resultatet af 1. år i betragtning af, at der er tale om en ny ordning. Jeg er overbevist om, at tilslutningen vil blive højere i næste sæson, hvor ordningen er kendt i befolkningen, og hvor de forskellige aktører på området har haft bedre tid og mulighed for at planlægge vaccinationerne.

Jeg er orienteret om, at Danske Lægers Vaccinations Service vil tilbyde at besøge samtlige plejehjem i landet i næste sæson, under forudsætning af, at man meget hurtigt kender betingelserne. Og så håber jeg, at kommunerne vil gå mere aktivt ind i ordningen enten ved selv at tilbyde de immobile ældre – som kommunerne i forvejen er i kontakt med - vaccination eller ved at tage imod de tilbud om gratis vaccination, som kommunerne får fra læger, vaccinationsselskaber m.fl. For det er selvfølgelig en forudsætning for ordningen, at tilbuddet om gratis vaccination også gives til de svageste ældre.”

Nærmere oplysninger fås ved henvendelse til pressechef Ulla Østergaard Tlf: 33 92 48 70


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00