Forlig: Ingen beslutning om missilforsvar

Forsvaret tilføres mere end 12 mia. kroner - men der er ikke i det nye forsvarsforlig øremærket penge til at etablere den sensorkapacitet til brug for NATO’s ballistiske missilforsvar, som Danmark lovede de andre NATO-lande helt tilbage i 2014. Det står klart efter at forligsteksten blev præsenteret søndag ved middagstid.

Vi genbekræfter løftet fra 2014. Men i forligsteksten fremgår det også, at man stadig skal studere fænomenet og alternativer til at etablere sensorkapaciteten på fregatterne.

"Erklæringen fra NATO-topmødet i 2014 i Wales om, at Danmark vil bidrage til NATO’s forsvar mod ballistiske missiler med en sensorkapacitet, genbekræftes. Den endelig beslutning om udmøntning afventer yderligere studier, der skal afdække alternative, fleksible løsningsmodeller, herunder evt. landbaserede bidrag."

Login

 • Anmeld

  Halken

  Landbaseret. Den er ny. En THAAD er ikke billig, eller regner de med at Weibel har en billig løsning...

 • Anmeld

  MikeKiloPapa

  Det er ren forhalingstaktik.....jeg tror det er gået op for regeringen hvor dyrt etableringen af en BMD kapacitet reelt bliver og hvilke konsekvenser det ville have for resten af forsvaret.

  Det er brandærgeligt for Simon og Terma, men jeg frygter at BMD i DK er død som en sild