Debat

Efter skattelettelsen

Koncentrat af BerlingskeTidendes Leder, 4/4-03 om skattelettelser.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Helt som forventet tog Dansk Folkeparti sig godt betalt for at støtte regeringens skattelettelse. Den bliver mindre end planlagt, selv om den såmænd var svær nok at få øje på i første omgang.

Forhandlingerne har samtidig ført til, at regeringens støtteparti - der, når det gælder om at påtage sig et ansvar for fremtidens velfærd, opfører sig som en forkælet teenager - desværre har haft held med at spænde ben for reformdebatten.(...)

Den minimale skattelettelse vil være dyrekøbt, hvis konsekvensen er, at V og K fremover frivilligt ifører sig mundkurv. Ikke bare handler det om, hvilket samfund vi ønsker os, men også om hvordan regeringen opfattes af vælgerne frem mod næste valg, der senest skal finde sted i november 2005. Det vil være vanskeligt at føre en begavet valgkamp, hvis en fortsættelse af skattestoppet er det mest ophidsende, Fogh og Bendtsen har at byde på.

At gå i flyverskjul har aldrig vist sig at være en levedygtig taktik. Det stinker fælt af taburetklister og mangel på mod og visioner, hvis ikke de borgerlige partier agter at give borgerlige bud på fremtidens udfordringer. For det nytter jo ikke, at man har spillermaterialet i orden, hvis taktikken og engagementet er forduftet.

Der er rigeligt at tage fat på. Der er brug for en begrænsning af den offentlige sektor og ikke ligefrem en udbygning, som ældrechecken er et skræmmende eksempel på. Det er heller ikke holdbart, at Danmark er tæt på verdensrekord i disciplinen marginalskattesatser, fordi der skal hives penge hjem til lønregulering af overførselsindkomsterne.(...)

BerlingskeTidende, 4/4-03

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00