Forlig: Øget samarbejde med forsvarsindustrien

Der er godt nyt til den danske forsvarsindustri i det forsvarsforlig for 2018-2023, som regeringen, DF, S og R indgik og præsenterede søndag.

I forligsteksteksten står der:

"Forsvarets samarbejde med industrien om forskning og udvikling styrkes bl.a. med henblik på at fastholde dansk forsvarsindustri som en attraktiv partner for andre landes forsvarsindustrier. Der tilføres yderligere midler til puljen til medfinansieringsprojekter ved Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse.n En del af puljen øremærkes til forskning i cyberrelaterede emner," fremgår det af forligsteksten.

Login

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Det kommende forsvars forlig, LYDER som et step i den rigtige retning.
  Ca. 12 Mia. kr ekstra tilført Forsvaret over de næste 6 år.
  Stører samarbejde med DANSKE forsvars virksomheder.
  Ca. 1,3 Mia kr. til cyber sikkerhed.
  Sikring af Flåde fartøjer med SM-2 missiler
  Ca. 500 værnepligtige på år.

  Politikerne har tilsyneladende lyttet til den massive kritik som har været fremført bla. her på NytKampfly.Dk. Især vedr. EU og US militær eskapader som har givet ris til egen røv.
  Glem den slags dumheder, Danskerne vil ikke finde sig i det mere, Pengene skal bruges til at sikre Dansk territorium.

  500 værnepligtige er et lille skridt i den rigtige retning. Men obligatorisk værnepligt er den rigtige løsning, da det vil genopbygge en bredere forståelse og support for Danmarks forsvar, iblandt den Danske befolkning.
  Jeg savner i stor stil en plan for hvad man ønsker at støtte hjemmeværnet med.
  Måske EU og US agenter stadig føler grund til at frygte den Danske befolkning?

  Styrkelse af Cyper sikkerhed er også på tide.
  Danmark er gennem de seneste år tier blevet malket for alle opfindelser, klassificeret info, Bank transaktioner og person data.
  Det er dog vigtigt at de 1,3 Mia. kr. ikke bliver anvendt til at indfører censur.
  Midlerne skal bruges til at sætte krav til og kontrollere Internet udbydere for at de sikre den Danske del af Internet mod hacking. Den meste sikre form for IT trafik er fiber transport, men det medfører at alle fiberkabler skal sikres mod prisme hacking. Fiber kabler er sikrede mod EMP, men det er det tilhørende IT udstyr ikke. Derfor skal vi i gang med at sikre vort IT udstyr mod EMP.
  Hacking af Wireless er umuligt for civilbefolkningen at stoppe via kodning, så drop wireless i alle sikkerheds spørgsmål og overvågning.
  Regeringen skal starte en kampagne med oplysning til befolkningen om de ricici som gennem mange år har været indbygget i eksisterende IT udstyr.

  Intel Computere med Vpro.core er siden Centrino Tech 2003 blevet bygget med en separat CPU.
  Konceptet er designet i Israel, og dikteret Intel af NSA, som en Backdoor til at opnå fuld kontrol over enhver Intel Computer, (også selv om den er slukket) hvis man har Koderne til at starte den separate CPU. Samtidig lagrer den separate CPU alle koder til at få fuld kontrol over computeren.
  Desværre blev disse koder dumpet på Internettet for 8 måneder siden, af en medarbejder hos Intel.
  Millioner af Intel computere bliver derfor ikke kun udspioneret og hacket af Mossad og NSA, men nu også af lyssky private hackere som har fundet koderne på nettet.
  Intel forsøger at undgå en mega retssag, ved at tilbyde en såkaldt Firmware Patch, men patchen hjælper ikke mod fortsat spionage, og samtidig nedsætter den processor hastigheden dramatisk.
  https://newsroom.intel.com/news/root-cause-of-reboot-issue-identified-updated-guidance-for-customers-and-partners/
  Computere med AMD og ARM processorer er ikke berørt af ovennævnte problem.

  Forsvaret bør også oplyse den Danske befolkning om de muligheder for Hacking af vore biler, som siden 2010 har været indbygget i moderne bilers styre systemer.
  Det drejer sig om muligheden for både producenten, Myndigheder, og Private hackere, at hijacke alle ”Drive by Wire køretøjer og fly”, samt at hacking alle biler med computer styring af motorer og bremser.
  Derfor skal Regeringen og Forsvaret primært bruge Danske IT og Forsvars virksomheder samt Danske personel til at sikre vort fremtidige Internet.

  Indtil vi får Dansk IT sikkerhed på plads, er vi nød til at beholde et Dansk post væsen, da det stadig er den billigste metode til sikkert at overføre information, uden at indholdet falder i uønskede hænder (et brev er sikret mod EMP, det er digital info ikke).

  Stem EU og US agenter ud af folketinget
  Smid CIA journalister ud af Danske medier
  Start en Nordisk Forsvars Alliance.
  Drop f-35, dens software spionerer mod Norge.
  Vælg Grippen-E til hele Norden.
  Så kommer der en Hi Tech optur i Norden

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Gad vide hvordan man på danske værfter vil forstå forligsteksten om samarbejde med industrien. Det er det sædvanlige de der skruer sådan et forlig sammen lever i en parallelverden. Borte fra virkeligheden.

 • Anmeld

  Rytteren

  That’s it! Nu ryger sølvpapirshatten sku på igen!
  (Ja, jeg er også ved at konstruere en til min CPU...)

 • Anmeld

  Andreas

  @H-Eriksen: Dette er ikke et site for konspirationer m.m. Så hold dig venligst til emnet. Materielindkøb og forsvarsindustri. Tak.

  Mvh
  Andreas

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Hej Andreas.

  Det der ikke en konspiration jeg skriver om, men desvære en realitet: https://www.version2.dk/artikel/meltdown-spectre-varsler-ilde-2018-1084008

  Jeg mener at emnet er særlig relevant for den Danske forsvarsindustri, da de om nogen arbejder hårdt for at være på forkanten af den teknologiske udvikling.
  Herunder også Fly by Wire teknologi, som nu er på vej ind i automobil industrien.

  Mit håb med indlæget var at advarslen ikke ville blive udråbt som en sølvpapirshat, men taget alvorlig, så vi kan sikre bla. Dansk forsvars industrier bedst muligt mod spionage.

  Især nu hvor både Forsvaret og Folketinget har erkendt problemet.

 • Anmeld

  Mads

  H.Eriksen - du har misforstået indtil flere ting vedrørende Spectre og Meltdown. Og jo, AMD og ARM cpu’er kan også være berørt.

  Og så din "Stem EU og US agenter ud af folketinget", som du ikke vil dokumentere, men kommer med det nedladende svar "søg selv".

 • Anmeld

  C.J. Nielsen

  Min kommentar eller nærmere spørgsmål er rettet til Simon Petersen, som jeg forstår er ansat hos det danske forsvarsfirma Terma.
  Udvikler Terma stadig løsninger / system platforme indenfor jordbaseret luftværn, som nu skal anskaffes til det danske Forsvar, og kunne man forstille sig et samarbejde mellem Forsvaret og Terma, som ved udvikling af DEHAWK ? Vil Terma tage kampen op imod Kongsberg eller Saab ?
  Mvh Carsten

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @CJ

  Det korte svar er "ja, det gør Terma". Som jeg har skrevet flere gange omkring min deltagelse herinde, så deltager jeg ikke i debatterne for at positionere Terma ifm. konkurrencer etc. i Danmark, så jeg har flere gange undladt at gå i detaljer med vores løsninger indenfor luftværn, og det vil jeg også gøre denne gang :-)

 • Anmeld

  C.J. Nielsen

  @SP
  Helt forståeligt. Jeg må så bare styre min nysgerrighed de næste par år .. :-)

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @CJ

  Det kræver ikke mange minutter med Google at finde dette link:
  http://www.diehl.com/en/nc/diehl-defence/press/air-defence-system-demonstrated-in-presence-of-international-audience/6.html

  Det kunne være en mulighed, men der er også andre mulige løsninger :-)