F-35 fly skal bo andet sted for at imødekomme Skrydstrup-naboer

[caption id="attachment_10460" align="alignright" width="450"] F-35 flyene skulle oprindeligt have holdt til i hangarer, der skulle opføres i det røde område, der i dag ligger udenfor flyvestationens hegn og tæt på bebyggelse. I stedet skal flyene nu placeres i det sydvestlige hjørne, i det område, hvor den ene af de to nuværende eskadriller bor (det gule område i venstre hjørne).[/caption]

Når de 27 danske F-35 begynder at komme til landet fra november 2022 og fremefter, så vil de ikke skulle bo i Flyvestation Skrydstrups nordvestlige hjørne tæt på villaer i den sydvestlige del af byen Skrydstrup. Det var oprindeligt planen. Men den er nu droppet. I stedet skal flyene holde til på den anden side af flyvestationens øst-vest gående landingsbane i den sydvestlige del af flyvestationen, i nærheden af der hvor den ene af de to nuværende eskadriller holder til. På den måde kommer de længere væk fra naboerne.

Det meddelte Forsvarsministeriet torsdag aften i en pressemeddelelse, som blev udsendt på præcis samme tidspunkt som et borgermøde for naboerne til Flyvestation Skrydstrup gik i gang.

Login

 • Anmeld

  Dan D

  Skulle man overveje at flytte fra Skrydstrup? Tænker de vil tage i mod flyene i Aalborg med kyshånd.

 • Anmeld

  Dorthe Mikkelsen

  Kæmpe tillykke til beboerne i Skrydstrup by med den nye placering.

 • Anmeld

  Halken

  260 mio kr? Har de helt tabt sutten? De kunne købe hele byen for de penge.
  Det billigste er at lukke Skrydstrup og Aalborg og flytte det hele til Karup, hvor der er masser af plads.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Til Beboerne i Skrydstrup
  Som det fremgår af følgende link. Så har vi i dag bombe sikre beton shelters som passer til vore F-16 Fly: http://airheadsfly.com/2015/12/06/denmark-f-16-pilots-not-ready-to-bomb-isis/
  Hver F-16 har sin egen bunker spredt rundt på flyvestationens areal.
  Som det fremgår i billedet af ovennævnte artikle, så har Bunkeren indbygget skorsten (se bag flyet).
  Formålet er at divergere både røg og støj fra jetmotoren til vejrs, i stedet for at sprede generne i nærområdet. Derved kan flyet klargøres og startes men det er inde i bunkeren, og derefter køre af sig selv til startbanen, klar til take off.
  Det er så her balladen starter. Alle jagerfly larmer mest nå de skal lette, og bruger efterbrænder.
  Jo tungere fly, Jo stører Motor, jo mere Larm.
  Gripen-E motor GE F414G max thrust w/afterburner = 98kN
  F-16 motor PW F100 PW220 max thrust w/afterburner = 105 kN
  F-35 motor PW F135 max thrust w/afterburner = 190 kN
  Forsvarsministeriet tror nu at man har beroliget borgerne i skrydstrup, ved at bygge opbevarings hangaren et andet sted, men F-35 skal stadig anvende den same start og landingsbane som nu.
  Støjen fra startbanen vil ikke ændre sig en tøddel med det ny forslag.
  Det er når fly skal lette, at de larmer mest.
  Gad vide om medarbejdere i Forsvarsministeriet selv tror på det ævl de nu lukker ud?

  Vil forsvarsministeriet nøjes med at bygge en hangar til F-35 flyene, som denne: https://www.baesystems.com/en-us/article/f-35-lightning-ii-s-uk-arrival-moves-closer-with-contract-award
  Med dette hangar consept, så kan fjenden udradere det Danske flyvevåben med kun et Missil, da alle flyene er samlet et sted. Hvor smart er det ?
  Derfor har vi tidligere bygget bombe sikre beton shelters til hvert enkelt fly, i både Aalborg, Karup og Skrydstrup. Derved kunne fjenden reelt ikke vide hvor flyene var henne, og hvis den en flyvestation blev ødelagt, så havde man stadig de andre stationer at operere fra.
  Trump Bombede det Syriske Al Shayrat flybase med 59 Tomahawk missiler, men få timer efter bombardementet var de syriske fly på vingerne igen, netop fordi flyene var placeret i enkelt shelters rundt på basen, samt at flere af flyene var flyttet til andre baser. http://www.thedrive.com/the-war-zone/9089/americas-tomahawk-missile-attack-on-syrias-shayrat-air-base-was-a-sham
  Vore Politikere og Forsvarsministeriet pisser på det kæmpe arbejde som Det Danske Forsvar har brugt generationer til at opbygge. Med de seneste udtalelser fra forsvarsministeriet tvivler jeg på at en eneste person i ministeriet har militær indsigt.

 • Anmeld

  Martin G.

  @ H.Eriksen

  Generelt pisser politikerne på alt og alle. De tør ikke engang begrænse lønnen for DR’s direktør af frygt for negativ omtale af sig selv. Men skal vi være ærlige her.
  Havde jeg haft aktiemajoriteten i en stor virksomhed, så havde jeg da også været glad for den indflydelse jeg vil kunne få på borgen.

 • Anmeld

  H. Eriksen

  Hej Martin G
  Mht til at opnå indflydelse.
  Indtil videre er det kun Hillary Clinton som ikke har generet sig ved officielt at buge conceptet Pay to play, hvis man gerne ville have indflydelse.
  Mon det har inspireret Kvotekonger og deslige?

  I så fald en negativ udvikling for demokratiet, og i yderste konsekvens en fatal udvikling for Rigets sikkerhed.

  Grippen-E passer ind i alle de Bomb shelters vi har bygget i både Ålborg Karup og skrydstrup. Grippen-E larmer mindre end F-16, Og så koster den kun det halve af F-35.
  Hvor svært kan det være?

  Desuden så er F-35 grim

 • Anmeld

  Martin G.

  @ H. Eriksen
  Det er mig en gåde at man kan ha så mange ministre og gøre et så dårligt stykke arbejde.
  Men du ved hvad de siger om for mange kokke. Men i alle fald er det mig en gåde at nogle ministre overhovedtaget stadig har en politisk karriere, end sige ikke sidder i fængsel. Det vil i min verden definitivt være en god ide at indføre nogen form for straf eller sanktioner, når ministre ikke holder hvad de lover. Der burde også være en kontrol af danske myndigheder som ikke er politisk valgt. Så kunne det være at de ville holde fingrene ude af kagedåsen.

  Spørg bare de fleste svenskere hvad de syntes om Mona Sahlin, hvor mange liv skal en politiker ha’?