F-35 fly skal bo andet sted for at imødekomme Skrydstrup-naboer

[caption id="attachment_10460" align="alignright" width="450"] F-35 flyene skulle oprindeligt have holdt til i hangarer, der skulle opføres i det røde område, der i dag ligger udenfor flyvestationens hegn og tæt på bebyggelse. I stedet skal flyene nu placeres i det sydvestlige hjørne, i det område, hvor den ene af de to nuværende eskadriller bor (det gule område i venstre hjørne).[/caption]

Når de 27 danske F-35 begynder at komme til landet fra november 2022 og fremefter, så vil de ikke skulle bo i Flyvestation Skrydstrups nordvestlige hjørne tæt på villaer i den sydvestlige del af byen Skrydstrup. Det var oprindeligt planen. Men den er nu droppet. I stedet skal flyene holde til på den anden side af flyvestationens øst-vest gående landingsbane i den sydvestlige del af flyvestationen, i nærheden af der hvor den ene af de to nuværende eskadriller holder til. På den måde kommer de længere væk fra naboerne.

Det meddelte Forsvarsministeriet torsdag aften i en pressemeddelelse, som blev udsendt på præcis samme tidspunkt som et borgermøde for naboerne til Flyvestation Skrydstrup gik i gang.

Login