Gade, Gitte og Gladsaxe

Kan vi med Gade’s exit fra forsvarsministeriet nu definitivt fastslå, at typevalget af nyt kampfly bliver udskudt 2-3 år? Nej, det er jeg ikke helt hundrede procent sikker på. Regeringens politik er jo stadig den, som Gade gav udtryk for så sent som i januar. Nemlig at et typevalg skal træffes i første halvår af 2010.

Officielt vil S vente på indstillingen fra forsvarsministeriet og nærlæse ikke mindst vurderingen af mulighederne for yderligere levetidsforlængelse af F-16’erne, inden de tager stilling til en udskydelse. Men rygterne vil vide at man har besluttet sig for en udskydelse. Hos R og SF er man på udskydelsesholdet, mens DF her og nu mest hælder til hyldevaren F-18.

Tillad mig i al ubeskedenhed at gøre opmærksom på, at jeg allerede i november spåede Gitte Lillelund Bech en karriere som (landets første) forsvarsminister. Men når nu major H.A. Møller tilsyneladende aldrig bliver hverken justits- eller forsvarsminister, så er Lillelund Bech ikke noget dårligt valg. Ja, vel reelt det eneste mulige - bortset fra den forhenværende forsvarschef Tim Sloth-Jørgensen :-)

Login

  • Anmeld

    PSJ

    Meget enig i at hun er et meget fint valg på forsvarsministerposten. Er jeg ganske tryk ved. <br /><br />Dyrby kom vel med en så stor afvisning af typevalget inden sommerferien i aftes i Deadline som overhovedet muligt.<br /><br />Forøvrigt en mærkværdig debat med Frank Aaen (u)styret af Mads B....