Har Boeing haft politikerne i kanen? (Ja, det har de)

I tirsdags sendte jeg et spørgsmål til Boeing, for at få deres holdning til hvordan deres planlagte prøvetur for danske politikere harmonerede med diverse regler og paragraffer - jeg vil ikke afsløre for meget. Jeg er blevet lovet et svar i morgen.

Men noget kunne tyde på, at jeg er for sent ude. For måske har de to F-18 fly allerede været i Danmark. To Super Hornets har i hvert fald været i landet. De landede nemlig på Flyvestation Skrydstrup i fredags.

Om det er de to, der på deres vej mod Paris Airshow, der starter i næste uge, er blevet bedt om at gøre holdt i Danmark for at deltage i endnu en charmeoffensiv for Boeing F-18 og overbevise de danske politikere om at det fly skal være fremtidens fly i det danske flyvevåben, vides ikke.

Men den DC-10’ere som de følges med, er de seneste år blevet spottet rundt omkring i verden til diverse airshows som supportfly til netop to Super Hornets, der deltog i showes’ene.

Det ene af disse to fly optrådte for fulde gardiner på sidste års Farnborough Airshow.

Så meget tyder på at dette her er den delegation, der er på vej til Paris.

Om prøveflyvningen af de danske politikere og embedsmænd har fundet sted, om det fandt sted i Skrydstrup eller om det først er i morgen et helt andet sted i landet, ved jeg ikke. Jeg har spurgt Boeing her til aften, da jeg opdagede billederne. Så må vi se hvad de svarer.

Hvis prøveflyvningerne er gennemført henover Grundlovsdag og weekenden, kunne de meget konspiratoriske foranlediges til at tro, at Boeing bevidst har ventet med at svare mig til turene var gennemført. Men sådan er jeg ikke.

Opdatering (tirsdag kl. 11): Boeing gennemførte prøveflyvningerne i går fra Skrydstrup. Det kan man læse i Facebook-status’en hos mindst et medlem af Folketingets forsvarsudvalg... - der ser ud til at have nydt turen.

Login