Det store skattekroner- og CO2-afbrændingscirkus

Hele sidste år fik vi tudet ørerne fulde om hvordan, vi kun måtte tage brusebade af 30 sekunders varighed i koldt vand, og i år lyder budskabet så, at vi alle er på røven, og at der skal spares big time. I den kontekst er det lidt sjovt, at være til Flyvevåbnets årlige åbent hus-arrangement, der på moderne dansk hedder ”Danish Airshow”, og som blev afviklet på Flyvestation Skrydstrup i dag.

For her er der hverken sparet på afbrændingen af skattekroner eller udledningen af CO2. Man kunne således nærmest se min trækprocent stige til vejrs i samme hast som et af de mange jagerfly på fuld afterburner, og mærke indlandsisen smelte med en hastighed, der var omvendt proportional med det snegletempo, som de omkring 30 - 40.000 biler trillede af sted i.

Co2-udledningen kom nemlig ikke kun fra de fly og helikoptere, der lavede det ene flotte stunt efter det andet i det sønderjyske luftrum. Nej, den kom i lige så høj grad fra de anslået 30.000 biler, der fragtede de op mod 100.000 besøgende frem. Biler, som i gennemsnit nok har holdt i tomgang eller trillet i mindst en time. Der gik rygter om, at der skulle være en shuttlebus fra Vojens Station og ud til flyvestationen. Et rygte, som det ikke var muligt at få bekræftet.

Login