Terma på vej videre

Mens vi andre går og fokuserer på det (måske) kommende typevalg af kampfly til det danske forsvar, så er landets største forsvarsvirksomhed, Terma, allerede rykket videre til næste projekt. Således har Lystrup-virksomheden lavet en aftale med den amerikanske helikopterproducent Sikorsky, om at de to skal samarbejde, hvis Sikorsky’s Seahawk-helikopter bliver fremtidens helikopter til brug på inspektionsskibene i Nordatlanten.

Sagen er bare den, at forsvarets økonomiske problemer har betydet, at anskaffelsen af nye maritime helikoptere til erstatning for Lynx’erne, hænger i en tynd tråd. Således tales der om at købe nye Lynx-stel og flytte resten af helikopteren over på de nye stel.

I bedste "politisk kommentator-stil" kunne man mene, at det ikke er tilfældigt at aftalen indgås nu. Sikorsky får signaleret at de tager de danske modkøbsforpligtigelser alvorligt. Terma får signaleret til politikerne, at der er udsigt til konkrete jobs, hvis de vælger at gennemføre en konkurrence.

Login

 • Anmeld

  Anonymous

  "Således tales der om at købe nye Lynx-stel og flytte resten af helikopteren over på de nye stel."<br /><br />Øh er du sikker på det rygte? <br /><br />Det giver ingen mening. Man har allerede levetidsforlænget flystellet. De 8 Lynx har således masser af strukturel levetid. <br /><br />Derimod droppede man en avionic opdatering som også var planlagt i sidste forlig. I følge FMT informationsarbejde har man fået nogenlunde styr på motorsituationen. <br /><br />Cphmoose

 • Anmeld

  Andreas

  Så kan det være det er omvendt, og min kilde har misforstået det.

 • Anmeld

  Helikopterindkøb – præsentation af feltet

  [...] skal betale, hos den lille bitte danske forsvarsindustri. Klassens suverænt største dreng, Terma, har allerede lavet de første løse aftaler med Sikorsky. Men omvendt har både Terma og andre forsvarsvirksomheder i dag aftaler med Augusta Westland som [...]