Rygte: S vil blokere for typevalg i år

Ifølge rygterne på vandrørerne, så vil Socialdemokratiet blokere for, at der bliver truffet et typevalg i år i konkurrencen om hvilket fly, der skal være Danmarks kommende kampfly, når F-16 flyene går på pension. Partiet tæsker regeringen oven i hovedet for at få den til at tage den aktuelle økonomiske krise og den stigende arbejdsløshed alvorligt. Så vil det være et uheldigt signal at sende, at man skam har råd til at spendere 15-20 mia. på nye kampfly. Sådan skulle rationalet ifølge rygterne lyde. Pengene skal ikke betales her og nu up front, men det ved vælgerne jo ikke. Dagens melding om at krigen i Afghanistan koster boksen for forsvaret og at indkøbet af de seks transporthelikoptere, som netop kunne bruges til at flytte tropperne rundt i Helmand, muligvis skal skrottes, kan selvfølgelig også spille ind.

På S-kongressen i 2007 var Helle Thorning-Schmidt i sin kongrestale inde på, at man ville købe billigere og færre kampfly for at få råd til mere velfærd. I april sidste år sagde hun om kampflyindkøbet:

Login

  • Anmeld

    andreaskrog.dk

    [...] starten af februar hørte jeg de første rygter om, at S nu bakkede op om R og SF’s holdning om at udskyde typevalget. På det tidspunkt [...]