2019: Regnskabsskandale løb med rampelyset

ÅRET DER GIK: Regnskabsrodet i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kom til at overskygge alt andet på forsvarsområdet i 2019. 

Netop som de fleste åndede lettede op over et veloverstået Nato-topmøde og begyndte at kigge frem mod juleferien, eksploderede den bombe, som 2019 kommer til at blive husket for. I hvert fald på den forsvarspolitiske front.

Det er naturligvis skandalen om massivt regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og departementets håndtering af oplysningerne om, at noget var ravruskende galt i Hjørring, og at rigsrevisionen var på vej med en beretning, der udløste massiv kritik fra nogle dybt rystede statsrevisorer. 

Ingen store møgsager
Efter mere eller mindre at have ledt med lys og lygte efter nogle sager at markere sig på i de første godt fem måneder i ministerkontoret, blev forsvarsminister Trine Bramsen med få timers varsel smidt for løverne og skulle vise, hvad hun var gjort af. At hun var det helt rigtige valg, da statsminister Mette Frederiksen i juni skulle finde en til at stå i spidsen for det ministerium, som Frederiksen helst gerne så tiltrak sig så lidt opmærksomhed som muligt.

Login