De sukker efter danske euro

Finansrådet og Dansk Industri sukker stadig efter euro på dansk jord. Den fælles europæiske valuta indføres ved årsskiftet i tolv EU-lande - og i mellem tiden bidrager de to centrale organisationer til oplysning om euro på dansk internet.
Rasmus Nielsen

Formålet er at give information om overgangsregler osv. blandt andet for at undgå, at folk uønsket kommer til at "brænde inde" med gammel valuta.

Lisbeth Grænge Hansen
Finansrådet om eurostart.dk
Er der to, der står sammen i sukken efter euro på dansk grund er det Finansrådet og Dansk Industri. De to centrale organisationer har da også åbnet en euroside på dansk internet, der neutralt fortæller meget om euroen. Med flere logiske indgange.

"Siden er neutral. Formålet er at give information om overgangsregler osv. blandt andet for at undgå, at folk uønsket kommer til at "brænde inde" med gammel valuta. Der er også en quiz, hvor man kan tjekke sin viden om overgangen pr. 1. januar 2002", fortæller Lisbeth Grænge Hansen fra Finansrådet til Altinget.dk.

1. januar er euroen en realitet i tolv af EU-medlemslandene. Finansrådet og Dansk Industri ønsker at medvirke til, at danske virksomheder får det så let som muligt, når de handler i euro med andre europæiske virksomheder.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Altinget.dk i forbindelse med det netop overståede EU-topmøde spurgte vore brugere: "Støtter du nu at indføre Euro i Danmark?". Hertil svarede over et par dage et flertal på 151 ja, mens 115 stod fast på et nej.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00