Radikalt modtræk til DFU-kampagne

DFU's skræmmekampagne mod det multietniske samfund, der de seneste dage har ført til flere politianmeldelser mod Dansk Folkeparti - blandt andet fra folketingsmedlem Arne Melchior - skal ikke have lov til at stå alene. Nu reagerer Radikal Ungdom - støttet af moderpartiets folketingsgruppe - med en annoncekampagne mod fremmedhad.
Sara Holt
Den omstridte annoncekampagne, der viser et billede af Danmark nu og et multietnisk Danmark om ti år, hvor maskeklædte terrorister står smurt ind i rød maling og med koranen i hånden, har vakt harme blandt adskillige af Folketingets partier. Hos CD's Arne Melchior så meget at han i sidste uge valgte at melde både DFU og Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup til politiet for racisme. Det samme har rektor Mogens Nielsen på Københavns Teknisk Skole gjort.

Radikal annoncekampagne
Og nu kommer også Radikal Ungdom med et modtræk til Dansk Folkepartis Ungdoms skræmmebilleder, der ledsages af ord som gruppevoldtægt, bandekriminalitet, grov vold og tvansægteskaber. Fra lørdag den 24. februar vil Radikal Ungdom bringe en annonce i udvalgte dagblade, og moderpartiet Det Radikale Venstres folketingsgruppe har valgt at støtte Ungdomsorganisationen, som netop nu er i gang med at samle midler ind til annoncerne. Folketingsgruppen vil matche ungdomsorganisationens indsamlede midler krone for krone "for at gøre modtrækket så effektivt og synligt som muligt," lyder det.

"Stærkt provokerende"
Næstformand i den radikale gruppe, Morten Helveg Petersen, er glad for RU's initiativ og mener, det er vigtigt for partiet at reagere offensivt på DFU's kampagne.
- Jeg bliver personligt stærkt provokeret af den slags debatform, og vi har valgt at støtte Radikal Ungdoms kampagne for at komme med et modtræk til den type aktiviteter, der byder os utrolig meget imod, siger han til Altinget.dk
- De skal simpelthen ikke have lov til at løbe med dagsordnen i sådan en sag, fastslår Morten Helveg.

DFU fortsætter kampagne
Hos Dansk Folkeparti tager man det køligt. Hverken partiets leder, Pia Kjærsgaard, eller næstformand Peter Skaarup tager afstand fra ungdomsorganisationens kampagne, og i Søndagsmagasinet på DR1 havde Pia Kjærsgaard kun latter til overs for Arne Melchiors politianmeldelse.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00