Svensk mediesamba og frysende fotosafari

Som det eneste danske medie var nytkampfly.dk tirsdag en tur i Sverige for at se nærmere på Gripen-kampflyet, der er den ene af de tre deltagere i den danske kampflykonkurrence. Turen gik til flyvestationen F17 Rønneby i Sydsverige, hvor Sverige og de øvrige lande, der bruger Gripen, mødes i disse dage til den fælles øvelse Lion Effort. Der er således små svenskproducerede fly fra Ungarn, Tjekkiet og Sydafrika sammen med de svenske på den øde flyvestation langt ude i de sydsvenske skove. Thailand har købt Gripen, men har ikke fået dem endnu. En lille thailandsk delegation har dog fået lov til at være med på en kigger. I alt mere end 20 fly fra fire lande deltager i løjerne i luftrummet over Sverige.

Gripen benytter lejligheden til at markedsføre flyet over for journalister fra dels de lande, der allerede har købt flyet og de lande, der gerne skulle købe den nye Next Generation-version (NG) af flyet.

Selvom der er mange journalister med tv-kameraer og alverden fra både Ungarn og Tjekkiet, så er det den ene journalist fra Brasilien, der bliver vartet mest op af Gripens engelsktalende chefsælger Richard Smith. Opvarmning er der også brug for på grusvejen langs landingsbanen, hvor vi i bidende kulde og stiv blæst starter dagen med at stå og beskue flyene gå på vingerne til udførelsen af dagens dont.

Login

 • Anmeld

  Et lille videopåskeæg « nytkampfly.dk

  [...] besøg i Sverige, hvor brugerne af Gripen-kampflyene havde sat hinanden stævne i starten af ugen. Læs reportagen og se billederne derovre fra her. Eller læn jer tilbage og se lidt larmende dogme-video [...]

 • Anmeld

  Tor Jonsson

  "Gripen blev valgt i november og aftalen har fået det politiske blå stempel på trods af den uro, som det skabte, da det kom frem, at Gripen var blevet sat grundigt til vægs af konkurrenterne, Rafale og Eurofighter, i de testflyvninger, som schweizerne gennemførte. "

  Du utelämnar bekvämt nog att den jämförelsen mindre helt irrelevant eftersom det var en gammal jämförelse från 2008 med Gripen C som ju har helt andra prestanda än Gripen E som Schweiz ska köpa. Tidningar i Schweiz som hellre ville ha Rafale utelämnade, liksom du, att det så omskrivna testet inte alls gällde det plan som Schweiz ska köpa.