Turen går til Aalborg

Den 10. juni afholder Flyvevåbnet sit Åbent Hus-arrangement. Det holdes nu til dags hvert andet år og har fået det ungdommelige navn "Danish Airshow". I år er det henlagt til Flyvestation Aalborg og nytkampfly.dk vil naturligvis på pletten med spidset pen, blok og kamera.

Tilstede vil også være den ene af de tre kampflykandidater. Det er svenske Gripen, der både kan ses i luften og på jorden på såkaldt statisk display. For to år siden, da arrangementet blev holdt på Flyvestation Skrydstrup, stillede Lockheed Martin med en mock-up af F-35 Joint Strike Fighteren, men det bliver tilsyneladende ikke tilfældet i år. Og Boeing har heller ikke i år kunnet få US Navy til at komme forbi med en eller flere F-18 Super Hornets. Til gengæld kan vi se Eurofighteren. Både i luften og på statisk display. Europæeren er som bekendt ikke med i konkurrencen - men vil gerne ind. Alle fire kampflyproducenter har dog almindelige stande.

I helikopterkonkurrencen må vi nøjes med at stifte bekendtskab med vores egne aldrende Lynx’er, som de nye helikoptere skal afløse. Det havde dog været fedt, hvis de to finalister, Wildcat og Seahawk, havde stået til skue side by side. Alternativt kunne det have været et lækkert lille plaster på såret, hvis svenskerne eller østrigerne kiggede forbi med en Blackhawk. Men sådan skulle det ikke være.

Login