Uddannelserne sikres

null
De omfattende besparelser på uddannelsesområdet har givet så alvorlige dønninger i den borgerlige lejr, at både forsknings- og fungerende undervisningsminister, Helge Sander (V) og Venstres uddannelsespolitiske ordfører, Gitte Lillelund Bech, nu lover, at nedskæringerne kun er en engangsforestilling.

Begge politikere siger til Jyllands-Posten, at man til næste år vil kæmpe ekstra hårdt for ressourcer til uddannelsesområdet for at leve op til regeringsgrundlaget, som blandt andet understreger, at der skal sikres »en høj kvalitet i uddannelsessystemet.«

»Det er en reparationsfinanslov med store krav til at indfri valgløfterne. Men jeg må understrege, at tallene for årene 2003-2005 er tekniske fremskrivninger, og det bliver ikke de tal, som universiteterne vil komme til at opleve.

Jeg vil i hvert fald kæmpe en hård kamp for, at området bliver styrket, når vi skal i gang med næste års finanslov, og det vil jeg gøre med regeringsgrundlaget i hånden,« siger Helge Sander og mener, at der er tale om en helt speciel situation i år.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00