AW: Spar penge og skab jobs ved at lade os klare det hårde arbejde

Ved at lade helikopterleverandøren overtage en meget stor andel af vedligeholdelse og support af vores nye skibsbaserede helikoptere, kan vi spare knap 25 procent af vedligeholdelsesomkostningerne set over hele helikopterens levetid på 30 år eller mere.

Det gode tilbud kom AgustaWestland (AW) med i dag, da jeg mødte dem til en kop kaffe hos den danske forsvarsvirksomhed Danish Aerotech i Karup. AW står som bekendt bag den ene af de to kandidater, AW-159 Wildcat, i den konkurrence, som formentlig afgøres inden for ganske kort tid.

Siden starten af august har vi set modparten, MH-60R Seahawk-teamet med Lockheed Martin og Sikorsky i spidsen, præsentere den ene samarbejdsaftale efter den anden med danske virksomheder.

Login

 • Anmeld

  Dann

  Jo det vil skabe arbejdespladser, men det vil jo samtidig nedlægge arbejdespladser, for så har forsvaret jo ikke brug for så mange flymekanikere. Meget smut at kalde de "skabe" arbejdespladser, jeg ville blot sige at man flytte dem.

  Dertil så kan jeg godt lide at man siger at forsvaret er så inkompetente at det ikke selv kan klare opgaven billigst, vi taler om at med dette koncept skal man nu havde en civil virksomhed til at lave samme arbejde som forsvaret laver, forskellen er blot at en civil virksomhed skal tjene penge det skal forsvaret ikke. Med det for øje, så håber jeg at forsvaret får nogle meget dygtige og sikkert meget dyre advokater til at lave kontrakten og holde den vedlige, for ellers ender vi ud i nogle sjove ting, hvor virksomhederne bruger forskellige loopholes til at give os ringere service end vi har idag, vi ser det allerede på vores kantine drift der er privatiseret.

  Dertil kommer jo så kommando forhold, vi kan ikke beordre ting af et civilt firma, vi kan gøre opmærksom på de ikke overholder kontrakten og så kan vi hive dem i retten for det. Men hvis lokummet brænder så har vi ingen muligheder for noget som helst og vi kan heller ikke disporerene over de civile, så når der skal bruges mekanikere i udlandet, så er det tordenskjold soldater, da der vil være færre af den, fordi de nu løser færre opgaver.

  Jeg tror simpelthen ikke på at der kan spares så mange penge som de påstår, for så er der godt nok nogle der skal fyres i forsvaret for at køre vores vedligeholdelse forkert, for forsvaret er ikke til for at tjene penge, det er danish aerotech og de skal give afkast til investorer

 • Anmeld

  tom

  Rigtig godt koncept, hvis de gyldne intentioner kan holdes.
  Nu laver man jo ikke erfarne helikopterteknikere og ditto avionicsteknikere på kort tid, men ved erfaring og praktisk "hands on" og tætnær kontakt med helikopteren ( aktiv flyvning som crewmember )

 • Anmeld

  AW vil bilægge EH-101 strid med et tilbud vi ikke kan sige nej til « nytkampfly.dk

  [...] som Danmark købte 14 eksemplarer af hos AW tilbage i 2001. Briterne tilbyder en såkaldt ”Performance Based Logistics”-løsning, hvor AW står for vedligeholdelsen og skal levere et vist antal flyvetimer og en [...]

 • Anmeld

  éjaculation sur la tronche

  On remarque tout de suite que vous connaissez bien ce thème

 • Anmeld

  blog amateurs gratuit

  Une foi? de plus ?n article incontestablement intéressant