IT-brancheforening stiller krav til politikerne

IT-branchen stiller konkrete krav til politikerne i en ny plan for udvikling af bredbåndsnettet i Danmark. IT- og forskningsminister Birte Weiss er glad for branchens indspark i debatten, men vil ikke tage stilling til branchens ønsker endnu.
Jon Adelsten

Staten skal etablere en IT-fond på et tre-cifret millionbeløb, der kan finansiere omstillingen til digital administration, service og uddannelse i kommuner og amter.

Den danske IT-branche lægger sig direkte i forlængelse af statsministerens nytårstale og sætter nye mål for den danske IT-position. Danmark skal ikke kun være blandt de forreste, men helst allerforrest, hedder det i en ny brancherapport.
- Bredbånd bliver et afgørende konkurrenceparameter globalt set, og man kan ikke fravælge at forholde sig til den udvikling. For Danmark er fordelen ved at være først oplagt, mens gevinsten ved at være nummer fire eller fem er langt mindre i forhold til at blive det udvalgte testmarked for nye produkter, siger Jane Eis Larsen, vicedirektør i IT-brancheforeningen.

Gode råd til politikerne
Etableringen af bredbåndsnettet er den infrastruktur, der er helt afgørende for branchens udvikling. Men branchen vil gerne spore debatten væk fra de tekniske strukturer og over i retningen af de samfundsmæssige muligheder. I den nye rapport præsenterer man fortrinsvis en række ideer til hvordan teknologien kan anvendes indenfor offentlig service og omsorg, uddannelse, kultur og lokaldemokrati. Men rapporten indeholder også nogle krav til politiske beslutninger der kan bane vejen for udbredelsen af bredbånds-teknologien. Heriblandt hedder det:

Staten skal etablere en IT-fond på et tre-cifret millionbeløb, der kan finansiere omstillingen til digital administration, service og uddannelse i kommuner og amter.

Alle studerende skal have bredbånd ved studiestart 2002. Og der skal være bredbånd i alle undervisningslokaler i 2004.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00