Forsvarsindustrien trak JSF-nitten

Et projekt, der faldt mellem to politiske stole og dermed ikke fik den tilstrækkelige politiske opbakning samt et typevalg, der blev udsat. Det er efter min mening de to primære forklaringer på, at dansk forsvarsindustri har fået et meget pauvert udbytte ud af Danmarks 15 år lange deltagelse i JSF-projektet. Et langt mindre beløb end hvad vi har brugt af skattekroner på det.

Politiken skriver i dag, at den danske forsvarsindustri i de forgangne år kun har fået JSF-ordrer for 790 mio. kroner. De er kommet i hus som et resultat af en investering af 1,2 mia. skattekroner og i alt 2,8 mia. skatteyderkroner er bevilget til projektet. Man behøver ikke at have gået på Handelshøjskolen for at kunne se, at det ikke just er det bedste regnestykke.

Undertegnede medvirker i artiklerne (kun forsiden ligger på nettet), men tillad mig alligevel at uddybe og gå længere ned i sagen.

Login

 • Anmeld

  Someone

  "PS: Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma, er her til formiddag rykket ud med et forsvar for Lockheed Martin og JSF. Det er sket med budskabet i bl.a. Radioavisen om, at JSF-ordrer har skabt 300 arbejdspladser i Grenå. Og det er jo meget godt at de 790 mio. kroner har gjort lidt gavn. Men det ændrer ikke ved, at det slet ikke er på niveau med det, som vi fik stillet i udsigt. Og en enlig svale gør som bekendt ingen sommer."

  Skabt 300 arbejdspladser, men kostet hvor mange i løbet af krisen pga. manglende ordrer fra det mytiske projekt?

  Hvor mange har Terma fyret i finanskrisen og hvad har det kostet at holde hallerne i Grenå "varme"?

  Mvh.