Flere indvandrere i gymnasierne

På bare fem år er der sket en fordobling af antallet af tosprogede elever, der vælger en ungdomsuddannelse. Det viser en ny undersøgelse fra Integrationsministeriet, som konkluderer, at det uddannelsesmæssige efterslæb blandt unge indvandrere er under markant afvikling.
I dag er andelen af unge indvandrere på landets ungdomsuddannelser 5,6 procent, mens kun 3,3 procent valgte at tage en uddannelse på erhvervsskoler, gymnasier eller HF i 1995.

»De unge indvandrere strømmer ind i gymnasiet og hf. Især de unge tyrkiske kvinder vælger i dag en ungdomsuddannelse. De er blevet meget mere bevidste om deres uddannelsesvalg, og det er positivt«, siger forfatteren bag undersøgelsen, lektor Peter Seeberg fra Center for Mellemøstlige studier ved Syddansk Universitet.

Men færdighederne i dansk halter hos de nye ansiger, og derfor spiller regeringen i næste uge ud med et forslag om danskundervisning allerede fra treårsalderen.

»Det er yderst positivt at flere tosprogede vælger en ungdomsuddannelse, men deres danskkundskaber er stadig for dårlige. Derfor skal de undervises i dansk, allerede før de starter i folkeskolen«, siger integrationsminister Bertel Haarder (V) om det nye forslag, der skal sikre, at indvandrerne bliver på skolebænken.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00