Færre heste og bajonetter - flere droner, frømænd og politisk mod

Ugens citat er naturligvis Obama’s ”Færre heste og bajonetter”-belæring af Mitt Romney om forskellen på fortidens og nutidens amerikanske forsvar. Obama forklarede Romney, at vi nu til dags har noget der hedder hangarskibe og atomdrevne ubåde.

Den amerikanske præsident kunne også have tilføjet droner. For ubemandede fly er gået hen og blevet Obama-administrationens foretrukne våben mod terror. Hvor Bush, Cheney, Rumsfeld og co. invaderede lande, så gennemfører Obama det ene droneangreb efter det andet. Seks inden for de seneste 30 dage. På Washington Posts hjemmeside kan man følge med i udviklingen og læse om de enkelte angreb. Hvor mange, der er foranlediget at oplysninger fra danske PET-agenter med en fortid som rocker og muslim, fremgår dog ikke af oversigten (:-)), der suppleres af en spændende artikel om fænomenet.

Den danske forsvarsminister Nick Hækkerup har flere gange trukket overskrifter med budskabet om, at Danmark også bør have droner. Som nytkampfly.dk så på sidst Hækkerup meldte det ud, så kan droner og ubemandede fly være mange ting. De kan være små, de kan være store, de kan være meget store, de kan være ubevæbnede, de kan være bevæbnede og så videre.

Login