Regeringen går ned i tempo

null
Efter en overbevisende start mærker statsminister Anders Fogh Rasmussen nu også farerne i den politiske jungle: Der kom uventet turbulens om regeringens første finanslov, og med en gennemdokumenteret B.T.-historie som antænding eksploderede Brixtofte-sagen endelig, vurderer Børsens Nyhedsmagasin.

Her og nu forbereder Fogh og regeringstoppen sig på et større PR-fremstød i medierne efter regeringens første 100 dage. Der er afsat to dage til statsminister-interviews med medierne omkring 6. marts, der er den officielle 100 dages skæring. Målet er at få banket fast, at regeringen har indfriet sine valgløfter. Og her vil der også komme et naturligt gearskifte i regeringsmaskineriet.

Hovedopgaven bliver at gennemføre en planlægning med et mere roligt forløb. Alle på regeringsholdet har fulgt Foghs ønske om at levere en kraftanstrengelse i de første 100 dage for at indfri en række af de mest centrale valgløfter. Nu skal den afløses af et mere moderat tempo med færre udspil, som vælgerne kan få tid til at fordøje.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00