Nyt forsvarsforlig: Officiel kampfly-start, UAV-forsøg og sammenlagte specialstyrker

Så kom et nyt forsvarsforlig på plads. Jeg hæfter mig naturligvis ved denne ene sætning allernederst i teksten:

"Processen med at vælge kampfly genopstartes"

Det vidste vi jo godt, men nu er det officielt og de gode folk i Projektkontor Nyt Kampfly kan godt begynde at spidse blyanterne.

Login

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Men det ser HELDIGVIS ikke ud til at de 2 operative kommandoer fra hhv SVN og FLV bliver sammenlagt med den ikke specielt operative kommando i hæren - til en værnsfælles operativ kommando. Den tanke kunne kun lægfolk støtte (og evt nuværende FC). FTK og SOK har dagligt operativ kontrol med enheder. HOK derimod opstiller og uddanner, men fører ikke daglig operativ kontrol med styrker. Der er vidt forskellige krav og faglige kulturer. Der er værnsfælles forsvarsstab, materiel kommando, og personeladministration + evt andet, men ikke det operative - det ville være ødelæggende.

 • Anmeld

  Kim

  Korrekt Lars!

  Jeg mener hæren, det er jo dem der bliver uddannet ved zoologisk have!

  Flyvevåbnet, de har kun vaner ( ca. 100 års eksistens )

  Flåden derimod, de har traditioner.

 • Anmeld

  Christian

  Mht. Specialstyrker så læser jeg teksten som at der fortsat vil være et Jægerkorps og et Frømandskorps. De vil være under en fælles kommando- og kontrolstruktur, så de ikke længere er spredt ud på SOK og HOK. Man vil så overveje om der vil være fordele i at de også er fysisk placeret samme sted.

 • Anmeld

  Klaus

  Hvis jægere og frømænd skal samles, hvor skal det så ske? Efter sigende er Kongsøre fredet fordi kronprinsen blev så glad for stedet da han var i dragten.

 • Anmeld

  stefan ekblad

  Man tycker lite synd om er Danskar... Det finns så många bra flygplan (exempelvis Eurofighter och Rafale, jag nämner inte Gripen... den är ju Svensk). Men ni MÅSTE ju köpa från USA och ni anar lika bra som jag, att JSF aldrig kommer att bli bra, tiden har gått. Och F18 är underlägset allt Ryssland kan hota er med, "Raptor" får ni inte köpa, ens om ni haft råd..
  Ni kommer att köpa F18 "super hornet" (låter som något från en Peter Sellers film ...)och hoppas att någon annan tar hand om ert jaktförsvar..