Landbruget og Fødevareministeren svinger

null
Claus Iversen
Landbruget er glade for regeringsskiftet. Det er ikke kun konkrete politiske ønsker, der er blevet opfyldt, den nye Fødevareminister er tilsyneladende også sødere end den gamle.

- Der er helt klart kommet en anden og god stemning - jeg mærker det dagligt, når jeg kommer ud i forskellige landbrugskredse. Alene det, at der nu kommer signaler om, at vi også skal være her i fremtiden. At vi gør samfundet noget godt og ikke kun noget skidt. At der er en mere positiv holdning til os og at fødevareministeren lægger vægt på, at hun ikke kun er minister for fødevareområdet – det er noget, man suger til sig i den grad. Signalerne om, at vi skal gøre tingene i fællesskab, giver så meget livskraft ude blandt bønder, siger Peter Gæmelke til Landsbladet.

Bæredygtighed stadig i fokus
Han påpeger dog, at det ikke nytter noget, hvis omverdenen får den tro, at Fødevareministeren er landbrugets "mand".

- Det er i alt fald vigtigt, at vi nu ikke kammer over og tror, at nu kan det være lige meget med alle de her miljøordninger, og fødevarekvalitet – det er en by i Rusland. Det må ikke ske. Det er stadigvæk vigtigt, at vi driver et bæredygtigt landbrug, og det er stadig vigtigt for os at have fokus på, hvordan vi kan forbedre produktionen, så vi skader miljøet mindre og sikrer den højest mulige fødevarekvalitet, siger Peter Gæmelke.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00