Terma vinder JSF-arbejde for én mia.

Den danske forsvarsvirksomhed Terma offentliggjorde på et pressemøde mandag to store kontrakter på produktion af kompositkomponenter til F-35 Joint Strike Fighter. Kontrakterne har tilsammen en værdi på over 1 mia. danske kroner.

Den ene kontrakt er indgået direkte med Lockheed Martin og indebærer, at Terma skal bygge vingeforkanter i komposit til højderoret på de 529 eksemplarer af F-35, som det er planen, at der skal bygges i LRIP6 – LRIP11 frem til 2019. LRIP står for Low Rate Initial Produktion og er serier af F-35 produktion i begrænset antal. Men antallene skrues løbende op og LRIP11 skal efter planen være den sidste inden man går over til almindelig produktion i 2020. Denne kontrakt blev underskrevet i dag, og har en værdi på USD 95 mio., svarende til omkring 500 mio. kroner.

Den anden kontrakt er på USD 97 mio., svarende til 510 mio. danske kroner, og blev indgået i november med Northrop Grumman, som er underleverandør til Lockheed Martin. Aftalen blev først offentliggjort i dag sammen med den anden aftale. Den indebærer at Terma i samme periode som med den anden aftale, skal producere forskellige typer af pods, pyloner og paneler til flyet. Alt sammen i komposit på Terma superavancerede anlæg i Grenå, som nytkampfly.dk som bekendt besøgte i november sidste år.

Login