Lovforslag

null
Claus Iversen
Under behandling
SF: Jordbrugerfonden, L 51
V+K: Ændring af fiskerilov, L143
V+K: Anvendelse af forarbejdet husdyrgødning, L 144

Vurdering
Regeringens lovforslag, L143 og L144, var til 1. behandling onsdag 14/3-02. Der tegnede sig hurtigt et billede af et bredt flertal for begge forslag. Kun SF og Enhedslisten vil stemme imod. Især Keld Albrechtsen (EL) kørte hårdt på og forudså store økologiske problemer, hvis forslagene bliver vedtaget.

Disse økologiske problemer var der dog flere, som havde svært ved at se. Udvalgsformanden Christian H. Hansen (DF) spurgte adskillige gange Keld Albrechtsen, hvor i lovforslag L144 der konkret står noget om eksempelvis "det jordløse landbrug", men dette kunne Keld Albrechtsen ikke svare på. Han påpegede, at selv om det ikke står direkte i lovforslaget, vil det være en uundgåelig konsekvens.

Keld Albrechtsen mente også, at ændringen af fiskeriloven, L143, vil betyde et så effektivt fiskeri, at fiskekutterne nærmest kan betragtes som store støvsugere, som vil tømme havet på sigt. Igen var han meget alene om den betragtning. Fødevareminister Mariann Fischer Boel kunne forsikre Keld Albrechtsen om, at det ikke bliver tilfældet, da fiskerne stadig skal fiske efter de samme kvoter, som er fastlagt af EU.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00