Gripen: Ikke afgjort om vi deltager

Svenske Gripen har taget sin deltagelse i den danske kampflykonkurrencen op til overvejelse. Som den eneste af de fire deltagere vil Gripen gerne lige høre lidt mere om detaljerne i den nye runde af kampflyindkøbet, inden man beslutter sig for, om man vil deltage eller ej. Det skriver defensenews.com.

Nyhedssitet skriver:

“The Swedish company is the only one of the four adopting a wait-and-see stance on whether to compete, with Sindhal saying Saab would decide whether to re-enter the competition when further information on the bid process becomes available.”

Login

 • Anmeld

  Jesper

  Hmm, hvor mange nære allierede flyver en store to motoret Super Hornet. Og hvor meget indflydelse får DK på videreudvikling. Det ender vel med at vi må lukke Karup og købe et hangarskib for at tilpasse os ;o)

  Kom nu Holland og Norge, I tager en esk. Gripen NG hver til air-policeing, så er vi med og har flyvevåben til fornuftig omkostninger og med større indflydelse på udvikling.

 • Anmeld

  R Jonsson

  Piloter, der fører Gripen har svært ved at forstå, hvordan stater kan være så dumme, at de kan spilde penge på jagerfly, der er så meget dyrere i driftsomkostninger end Gripen og er også ekstremt dyrt at købe og vedligeholdelse. Manglen på flybrændstof i krig giver Gripen meget stor skala med flere flyver sessioner gennemført med våben belastninger, der ikke adskiller sig meget fra den anden Generation 4 + fly. Under Libyen krigen, var tilgængelighed 100% - noget der næppe mange andre konkurrenter kan komme tæt på. Den største fejl ville være, hvis Danmark vælger fortsat Joint Strike Fighter, som allerede projektet er bare alt for tung og belastningen er ikke mængden af ??våben, der ville være ønskelig.

 • Anmeld

  Kenneth

  Jag ber att få hålla med ovanstående kommentatorer. Och som vanligt så ber jag också att få propagera för att Gripen är bästa alternativ om man ser till vad planet kan samt dess ekonomiska fördelar. The overall picture that is.

  Men vad spelar det för roll när det är politiska hänsyn som tas – och inte alltid i rätt riktning.

  Schweizarna däremot tog en djup titt i den militära kassakistan och sa väl nåt i stil med:

  – At the end of the day, Gripen NG is what we can afford – and we still get a fighter that meets our requirements! At the same time as we get money over for other necessary spendings for our army.

  And at the end of the day Russian T-34 beat German Tigers...

  Detta för att Tigern var för DYR, för FÅ exemplar, för KOMPLICERAD och alltför ofta INTE FUNGERANDE!

  Ringer det någon klocka någonstans, Gripen – F-35 t ex???

 • Anmeld

  Mads

  @ R Jonsson

  Under Libyenkrigen gennemførte Eurofighteren 97% af de planlagte missioner. (Ifølge Eurofighter selv godt nok, men alligevel...) http://www.eurofighter.com/magazin/eurofighter_world_03_12/

  Og umiddelbart tror jeg ikke tallet er meget anderledes for de danske F-16.

  @ Kenneth

  Kan godt se din pointe med at sammenligne med T-34 og Tiger, men der er nu en hel del andre faktorer der her spiller ind. Tror f.eks. ikke at Lockheeds fabrikker kommer til at blive udsat for strategisk bombardement, mens de producerer F-35 og Danmark vil aldrig få de samme mandskabsresourcer som Sovjetunionen havde og vil heller aldrig bruge soldaterne som de gjorde dengang.

  Synes det er værd at bemærke at de lande der hidtil har købt Gripen er lande der ikke har et nævneværdigt internationalt engagement. Schweitz, Sydafrika, Thailand, Ungarn og Tjekkiet er ikke lande der typisk kommer når FN eller NATO kalder.

 • Anmeld

  Anonymous

  @Mads

  "Synes det er værd at bemærke at de lande der hidtil har købt Gripen er lande der ikke har et nævneværdigt internationalt engagement. Schweitz, Sydafrika, Thailand, Ungarn og Tjekkiet er ikke lande der typisk kommer når FN eller NATO kalder."

  Tjekkiet foretager altså jævnligt air-policing opgaver for NATO. Det er muligt, at de ikke har pengene til at deltage f.eks. i engagementer som Libyen, men det tror jeg ikke deres materialevalg skal have skylden for. Det er økonomien og politisk vilje det handler om.

 • Anmeld

  Gripen vil ikke fortælle om sig selv i Canada « nytkampfly.dk

  [...] kontekst. Uhyre interessant faktisk. Det er nemlig ikke mange måneder siden at SAAB indikerede, at de faktisk ikke vidste om de ville deltage i den genopstartede danske konkurrence. En overraskende udmelding, der kom ganske få uger efter at den danske konkurrence var skudt i [...]

 • Anmeld

  Gripen stadig i tvivl om dansk deltagelse « nytkampfly.dk

  [...] en naturlov, at de deltager i den danske konkurrence med Gripen-kampflyet. Et budskab som svenskerne kom med første gang i marts - få dage efter genstarten af den danske konkurrence. Og et budskab, som vakte stor opsigt både [...]