Kritik af børnepasning

Børnerådet melder sig nu i rækken af kritikere, der mener, at regeringens forslag om at give forældre penge for at passe deres børn derhjemme, vil have skadelig virkning på integration, arbejdsstyrke og ligestilling.
Børnerådet dumper pasningsordning

Regeringens forslag om at give folk penge for at passe deres børn i hjemmet vil forringe de svageste børns vilkår. Det mener Børnerådets formand, Klaus Wilmann.

Børnerådet tilslutter sig dermed den brede front af kritikere, som i Berlingske Tidende onsdag gav dumpekarakter til hjemmepasningsordningen, der med støtte fra Dansk Folkeparti vil blive indført som et supplement til den et-årige barselsorlov.

»Ordningen risikerer at isolere de børn, der i forvejen har svært ved at hænge på. I nogle indvandrermiljøer er der stadig et meget traditionelt kønsrollemønster, og mange vil derfor finde ordningen attraktiv. Men det er nogle af de børn, som har allermest brug for at komme i institution og lære spillereglerne i socialt samvær,« siger Klaus Wilmann, som vurderer, at ordningen generelt vil skade integrationen af indvandrere.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00