Krav: PMV'er skal kunne indsættes på Grønland

Forsvarskommandoen har eftersigende fået klare ordrer om, at man fra politisk hold kun vil se en anbefaling af en pansret mandskabsvogn, som kan indsættes på Grønland. Forsvaret skal tage dette forhold med i sine evalueringer og beslutning om hvilken PMV man vil indstille til politikerne, at de beslutter at indkøbe.

Umiddelbart virker det helt vildt langt ude, at forestille sig, at vi en dag skulle indsætte pansrede køretøjer på Grønland. Men ligesom med kampflyene, så kommer vi til at skulle anvende PMV’erne i rigtig, rigtig mange år frem i tiden. Og med den fart isen smelter og med det omfang af mineraler og olie som den grønlandske undergrund måske gemmer på, så skader det i hvert fald ikke at indkøbe et køretøj, som kan indsættes på Grønland, hvis det en dag om 10, 20 eller 30 år skulle blive nødvendigt.

Efter sidste års 18 uger lange test af de fem kandidater er Forsvarets Materieltjeneste og Hærens Kampskole ved at se på testresultaterne og producenternes tilbud. Til marts tager man på besøg på producenternes fabrikker i Sverige, Tyskland, Schweiz, Spanien og Frankrig.

Login