Stor indsats mod Newcastle Disease i Dk

Claus Iversen
Dokumentation
Indtil nu er der konstateret 46 tilfælde af fjerkræsygdommen Newcastle Disease i Danmark. Sygdommen er en alvorlig smitsom virussygdom, som rammer fjerkræ og vilde fugle. Sygdommen er ikke farlig for mennesker.

Fødevaredirektoratet har indført et midlertidigt forbud mod udførsel af alt levende fjerkræ til andre EU-lande.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel følger situationen nøje, og udtaler i den forbindelse:

"Fødevaredirektoratet gør i øjeblikket en kæmpeindsats for at opspore Newcastle Disease og gør alt, hvad der er muligt for at stoppe spredningen af sygdommen. Vi arbejder ud fra en strategi om opsporing, aflivning, rengøring og etablering af zoner. Omkring alle smittede besætninger bliver der etableret en 3 km. beskyttelseszone og en 10 km. overvågningszone," siger ministeren og tilføjer:

"For at undgå unødige forsinkelser i opsporingsarbejdet, specielt i Sønderjylland, hvor problemet er størst, er personale fra alle fødevareregioner indkaldt for at deltage i opsporingen og aflivningen. Desuden deltager en del praktiserende dyrlæger i Sønderjylland i prøveudtagningen i besætningerne," siger Mariann Fischer Boel.

For at drøfte situationen mødes Mariann Fischer Boel på fredag med bl.a. Peter Gæmelke, formand for Landbrugsraadet, og Jens Peter Rønholt, formand For Dansk Fjerkræraad.

"Det er klart, at jeg lytter til organisationernes bekymring i sagen, og jeg er bevidst om erhvervets meget vanskelige driftsmæssige og økonomiske situation. Derfor har jeg også bedt embedsmændene i ministeriet om at undersøge de juridiske og økonomiske aspekter i sagen," siger Mariann Fischer Boel.

Yderligere oplysninger hos chefkonsulent Sv. Nordal Rask på telefon 33 92 21 87.


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00