B.T. gik for vidt i Brixtofte-sag

Tidligere på året tog B.T. stik hjem, da dagbladet afslørede daværende Farum-borgmester Peter Brixtoftes (V) forbrug af skatteydermidler på alkohol mv. Alligevel gik bladet for langt, da det beskydte en socialdemokratisk forbundsformand for at tage del i "æde- og drukgildet", mener Pressenævnet, der har pålagt B.T. Online at publicere en berigtigelse.
Rasmus Nielsen

Oplysningen om, at klager skulle have deltaget i "æde- og drukgildet i festforeningen Venstre i Farum" er skadelig og krænkende for klager. Uanset de i sagen fremlagte fakturaer finder nævnet særligt henset til karakteren om det om forholdene i Farum Kommune oplyste , at indklagede forud for offentliggørelsen burde have forelagt oplysningen for klager. Ved at undlade dette har indklagede handlet i strid med god presseskik, og nævnet udtaler sin kritik.

Pressenævnet
Kendelse vedr. artikel i B.T. om Farum-sagen
Pressenævnet har afsagt en kendelse i en sag med perspektiv for forholdet mellem det politiske og journalistiske liv: [En mand K] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i B.T.’s internetavis den 13. maj 2002, idet han mener, at god presseskik er tilsidesat.

Artiklen med overskriften "Tilsynsråd ser på druk- og ædegilde" havde følgende indhold:

"Æde- og drukgildet i festforeningen Venstre i Farum og de politiske støttepartier skal ikke betales af skatteyderne, men af dem, der har deltaget i orgiet. Det vil blandt andre sige borgmester Peter Brixtofte, folketingsmedlem for Venstre, Flemming Oppfeldt, afdelingschef i Forbrugerrådet Hans Carl Nielsen (S), forbundsformand [K] (S) og advokaten Per Edrén (K).

En Farum-borger, Søren Lester, skrev i går til Tilsynsrådet for Frederiksborg Amt. Han vil have rådet til at anlægge erstatningssag mod de byrådsmedlemmer, der har været med til at solde skattekroner op.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00