Regeringen presses på miljøet

Et flertal uden om regeringen vil have forbud mod hormonforstyrrende stoffer. Regeringen er villig til at komme med kraftige indrømmelser på området.
Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre vil i efteråret fremsætte et beslutningsforslag, der pålægger regeringen at arbejde for at forbyde 66 dokumenteret hormonforstyrrende stoffer på EU-plan, og det støttes af SF og Socialdemokratiet.

De 66 stoffer, som blandt andet findes i kosmetik og plastikprodukter, er i forvejen reguleret på de områder, hvor man kan bevise en effekt. Hvis det ikke kan lade sig gøre at forbyde dem på EU-plan, vil flertallet pålægge regeringen at gøre det nationalt i januar.

Miljøminister Hans Christian Schmidt (V) siger, at han vil gøre alt for at få de farlige kemikalier forbudt, men at det kan først ske efter grundige undersøgelser. Men ministeren bliver nu også presset af sit eget parti.

»Vi kan blive nødt til at presse ministeren og Miljøstyrelsen, som rådfører ham på det her område. Hvis det medfører, at vi kommer i konflikt med EU, så må vi tage det slagsmål,« siger Eyvind Vesselbo.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00