Radikale kræver skattelettelser

Det Radikale Venstre vil kun stemme for arbejdsmarkedsreformen, hvis besparelsen på 1,5 milliarder kroner bruges på skattelettelser. Regeringen er åben over for ideen, men mener ikke, at det drejer sig om så store beløb foreløbig.
De radikale bringer sig selv i spil til efterårets forhandlinger om en arbejdsmarkedsreform, hvor regeringen bl.a. har lagt op til at fjerne 75 procent-kravet, få andre aktører på banen og få omdefineret A-kassernes roller.

De er enige med regeringen på stort set alle punkter, og det eneste men er, at de radikale kun stiller deres ni stemmer til rådighed for regeringen, hvis de forventede besparelser på arbejdsmarkedsreformen på 1,5 milliarder kroner bruges til at lette mellemskatten.

Regeringen mener ikke umiddelbart, at der kan spares 1,5 milliarder på området, men er ellers positiv overfor at bruge pengene på skattelettelser.

Internt i regeringen er der dog strid om, hvem en eventuel skattelettelse skal komme til gode. Konservative er enige med radikale om, at mellemskatten skal lempes, mens Venstre vil lette skatten for de laveste indkomster.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00