Ikke sikkert CV90 skal samles i Danmark

(Örnsköldsvik) Hvis Danmark vælger CV90 Armadillo fra BAE Systems Hägglunds som vores fremtidige pansrede mandskabsvogn, så er det ikke sikkert, at de mellem 206 og 450 køretøjer skal samles i Danmark. Det oplyste selskabet, da nytkampfly.dk i sidste uge besøgte produktionsfaciliteterne i den svenske by Örnsköldsvik.

Dermed adskiller CV90 sig fra modkandidaterne Piranha 5 og ASCOD, der begge bygges af datterselskaber til General Dynamics. Som nytkampfly.dk kunne fortælle i starten af oktober, så er planen her, at køretøjerne skal samles hos Falck-Schmidt Defense Systems i Odense. Noget der vil skabe mindst 200 arbejdspladser her. Dertil kommer eventuelle nye arbejdspladser hos underleverandører.

Det er dog ikke fordi BAE Systems helt udelukker at lade Armadilloen samle i Danmark. Selve skroget vil uanset hvad blive svejset hjemme i Örnsköldsvik, mens den videre samling af køretøjet med bælter, motorer, rampe, indmad og så videre kan foregå enten hjemme i Sverige eller hos et firma i Danmark. Sagen er blot den, at BAE Systems endnu ikke har besluttet sig for hvilket firma det så skulle være.

Login