Forsvarsministeriets Depchef i spil til Justitsen

Forsvarsministeriets departementschef Lars Findsen nævnes blandt favoritterne til den ledige post som departementschef i Justitsministeriet. I Forsvarsministeriet håber adskillige angiveligt på, at den 50-årige jurauddannede tidligere PET-chef får jobbet.

Det er Politikens politiske analytiker Sigge Winther Nielsen, der i avisens mandagsudgave, ud fra snak med sine kilder på Slotsholmen, peger på Lars Findsen, som en af favoritterne. Lige netop mandag udløb ansøgningsfristen for jobbet. Lars Findsen er den ene af kun fire jurister blandt de nuværende departementschefer. At kunne sine paragraffer fra første arbejdsdag er ikke nogen dårlig idé hos de skarpe jurister i Justitsen. Og ifølge Sigge Winther Nielsen, så talte Lars Findsen da også med daværende justitsminister Karen Hækkerup om jobbet inden Hækkerup forlod politik for at overtage tidligere forsvarsminister Søren Gades job i Landbrug og Fødevarer.

Lars Findsen blev uddannet jurist i 1990. Efter tre år i Datatilsynet kom han i 1993 til Justitsministeriet inden han i 2002 blev chef for PET. Det var han frem til 2007, hvor han indtog departementschefkontoret i Forsvarsministeriet.

Login